Altele

Plantele etnobotanice nu fac rău !

        Timpuri grele şi-a mai ales micuţul Boc pentru a conduce România !
        Nu avea el destule probleme pe cap ? Şi mă refer la criza economică, disponibilizări, şomaj, pensii nesimţite, legea descentralizării, viitoare greve şi manifestaţii sindicale, ineficacitatea sistemului sanitar şi multe altele !
        Nuuuuu, premierul nostru e „potent” şi, decât să rezolve ce are deja de soluţionat, s-a gândit să identifice o nouă problemă a ţării ! Normal că la câte lucruri funcţionează greşit în ţara noastră avea de unde alege, dar de ce să te „baţi” cu probleme grave, când poţi să nimiceşti nişte amărâte de plante care au efect halucinogen asupra celor care le consumă voluntar ? Bate el, cosaşul ţării, cu pumnul în masă şi stabileşte ca în 5 zile, fără a se consulta prevederile asemănătoare din spaţiul Uniunii Europene, să se adopte legea de interzicere a acestor plante etnobotanice ! Parcă văd că va fi abrogată întrucât încalcă legislaţia europeană, iar un comisar european ne va atrage atenţia !
         Te-ai gândit, măi Boc, în primul rând că plantele etnobotanice sunt cumpărate şi consumate în mod voluntar ? De ce nu stabileşti nişte taxe foarte mari acestui tip de comerţ fapt pentru care, prin creşterea preţului la vânzare a produselor, magazinele se vor închide prin lipsa clienţilor sau măcar clienţii vor consuma plantele în cantităţi mai mici ?
         Ce să spun, ai „acoperire” faptul că multe persoane au murit sau au fost spitalizate după ce au consumat astfel de plante !

         Mergând pe această linie de gândire ce ar fi dacă ai interzice şi băuturile alcoolice care au provocat mai multe decese şi  au fost consumate tot în mod voluntar la fel ca şi plantele etnobotanice ?

        Să nu uităm că există persoane care vor să încerce astfel de experienţe, de ce să le aruncăm spre consumul drogurilor de mare risc ?

       Dar să nu uit, aracetul şi lacul de mobilă ţinute în pungi şi inhalate de atâţi nefericiţi ai sorţii prin staţii de autobuze şi gări , locuri care-ţi sunt străine, sunt periculoase ?

       Consumatori , ţineţi minte : CAPUL FACE, CAPUL TRAGE   !