Din Focşani

Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului !

       În fiecare an, ziua de  2 aprilie reprezintă  – Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului și se desfășoară la nivel internațional mai multe tipuri de manifestări prin care se atrage atenția asupra existenței acestei boli.

       La Focșani există Centrul regional de recuperare a copilului cu autism „Micul Prinţ” din str. Cuza Vodă, nr. 56, în zona OCPI ( cadastru ) unde copii cu acest diagnostic dur primesc îngrijire și atenție din partea cadrelor. Pentru a sărbători cum se cuvine această zi s-a creat un eveniment Marșul Autismului la care este invitată să participe oricare persoană care dorește să atragă atenția asupra adevăratelor probleme ale societății, asupra existenței grele a acestor copii și poate astfel se vor înființa mai multe centre de recuperare și vor fi condiții mai bune de educare pentru că autismul cu muncă, și răbdare poate fi înfrânt în câteva bătălii chiar dacă războiul este foarte lung.
Eu personal nu pot participa deoarece între orele 17- 05 mă cheamă datoria , dar pot să vă spun că-mi pare rău că nu particip și vă rog să participați dragi focșăneni dacă sunteți liberi deoarece altceva mai bun chiar că nu aveți de făcut începând cu ora 17 când sunteți așteptați la Centrul de zi „Micul Prinț” , strada Cuza Vodă, nr. 56 – parcarea interioară.

Sursa foto : blidaru.net