Altele

Vinuri bune Vrancea are …..

V-am mai spus şi cu altă ocazie ca în Vrancea se produc multe vinuri bune, dar acum vă pot dovedi acest lucru prin aceea că  vinurile de la Vincon Romania au obţinut 2 medalii la Concours Mondial de Bruxelles,  iar alte 5 vinuri reprezentantive pentru Vincon Romania au câştigat medalii de aur si argint la IWCB (International Wine Contest Bucharest 2013).

Organizat anul acesta la Bratislava, Concours Mondial De Bruxelles a reunit 8.200 de vinuri, provenind din 50 de țări producătoare, Vincon România obţinând medalia de aur cu Ambrosio Cabernet Sauvignon 2008 şi medalia de argint cu Tămâioasa Românească 1996 Comoara Pivniţei. Vinurile albe din portofoliul Vincon România au fost premiante la International Wine Contest Bucharest, obţinând 3 medalii de aur cu Ambrosio Tămâioasă Românească 2008 DOC Huşi, Comoara Pivniţei Tămâioasă Românească ’96 Pietroasa, Viţă Românească Tămâioasă Românească 2012 IG Dealurile Moldovei şi 2 medalii de argint cu Vinoteca Tămaioasă Românească ’89 DOC Pietroasa, Egregio Muscat Ottonel 2012 DOC Panciu.

Gama de vinuri albe Ambrosio celebrează plăcerea de a trăi şi de a petrece momente deosebite împreună cu cei apropiaţi. Ambrosio este un vin creat special pentru timpul liber, atât de preţios.

Medaliat cu aur la International Wine Contest Bucharest 2013, Ambrosio Tămâioasă Românească are un buchet nobil, complex şi onctuos, obţinut prin învechire la sticle, timp de 36 de luni. Este un vin dulce, cu o culoare galben aurie unică, în care aromele florilor de tei şi salcâm sunt echilibrate de notele de fagure de miere de albine. Prin maturare şi învechire, buchetului i se adaugă şi note de caramel şi trandafiri de dulceaţă.

Tămâioasă Românească este un vin versatil, care poate fi servit începând cu antreul şi terminând cu desertul. Recomandăm asocierea cu creveţi, somon, piept de pui, foie gras, brânzeturi Roquefort, iar la desert cu tarte de fructe, prăjituri cu migdale şi cremă de zahăr ars, la o temperatură de 8⁰ C – 12⁰ C.

Cabernet Sauvignon 2008 face parte din gama super premium Ambrosio, destinată segmentului HoReCa şi este un vin  ce impresionează  prin caracterul fructuos, intens colorat, cu tentă violacee în faza tânără şi rubinie la vârsta de peste 2 ani. Prin toate caracteristicile sale vinul exprimă vigoare, virilitate şi fortă având cea mai aleasă şi mai solidă reputaţie.

Din gama Ambrosio mai fac parte Muscat Ottonel sec şi Tămâioasă Românească (albe) şi Merlot şi Fetească Neagră (roşii).

 

Despre Vincon România

Înfiinţată în anul 1949 Vincon România, unul dintre cei mai mari producători de vinuri, distilate din vin, băuturi spirtoase şi otet, deţine în acest moment viţa de vie în regiuni vini-viticole cu renume, precum Odobeşti, Coteşti, Panciu, Huşi. Din aceste podgorii, Vincon România produce vinuri de calitate superioară din soiurile: Fetească Albă, Fetească Regală, Riesling, Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Sarba, Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir şi Fetească Neagră. Vinificaţia se realizează în cele 11  crame ale companiei  care totalizează o capacitate de procesare  de peste 40,000 tone/sezon.

Si pentru încheiere va spun ca am degustat din vinurile premiate cu ocazia acestei vizite la VINCON si parca simt si acum gustul lor 😀 !