Altele

Vine iarna, se cauta centrale ieftine!

Aceasta afirmatie este valabila oriunde in Romania deoarece schimbarile atmosferice au adus mirosul sezonului rece si deja casele s-au racit si se simte un disconfort, acceptabil deocamdata, in ceea ce priveste temperatura din locuinte. Prognoza vremii ne ofera tot vesti rele in sensul accentuarii racirii temperaturii si trebuie ca toti oamenii sa se pregateasca de iarna. Daca in camara borcanele cu gemuri, tocanite, castraveti acri si multe altele sunt asezate si asteapta doar sa fie savurate pe timpul iernii, casa are nevoie si de caldura, iar acest fapt este foarte important indiferent ca locuim la bloc, la casa, in mediul rural sau urban. Din cate observ la stirile de la televizor in tot mai multe orase se anunta probleme cu incalzirea apartamentelor de catre C.E.T.-urile care au datorii de zeci de milioane si nu mai primesc combustibil de la distribuitori fiind imposibil sa mai produca si sa mai furnizeze caldura. In orasul Focsani oamenii de voie de nevoie au devenit gospodari din timpul verii si au cumparat centrale termice de apartament pentru a se bucura de apa calda pe intreaga perioada a verii  cand compania de distributie a apei calde si a agentului termic sisteaza anual furnizarea apei calde pentru 2-3 luni pe motiv de verificare si reparare a instalatiilor.

Instalarea in locuinta proprie a unei centrale termice, indiferent ca e vorba de centrala lemne sau de centrala pe gaz, energie electrica ori alt tip de combustibil este o actiune foarte benefica pentru confortul unei persoane in interiorul propriei locuinte. Eu personal mi-am montat o centrala termica de apartament ce functioneaza pe gaze naturale in urma cu 4 ani si chiar ma felicit pentru decizia luata. Tinand cont ca locuiesc la etajul 4, ultimul al blocului, pierderile de caldura ale apartamentului erau atat de mari incat in casa era mai frig decat la vecinii care locuiesc la apartamente situate la niveluri inferioare. Am studiat un pic parerile altor persoane referitor la eficienta unei centrale termice de apartament si apoi am inceput sa caut oferte convenabile de preturi pentru achizitia centralei deja mult dorite. Birocratia necesara debransarii de la sistemul centralizat de distributie a caldurii din Focsani, orasul in care m-am stabilit cu domiciliul si serviciul, a fost o greutate foarte mare pe care am reusit sa o duc pana la capat, dar mult m-am mai chinuit. In cele din urma am reusit sa up-gradez nivelul de confort din apartament si nu pot decat sa fiu bucuros ca am posibilitatea de a-mi indeplini necesitatile de caldura si apa calda fiindu-mi atat de bine incat indrum pe oricine sa foloseasca acest sistem de incalzire si de asigurare a apei calde in propria locuinta.

Zilele acestea s-a hotarat si mama sa devina stapana confortului apartamentului ei si a decis ca e momentul sa-si monteze centrala de apartament. Normal ca a apelat la mine stiind ca am mai trecut prin acest gen de provocare si oricum ma pricep mai bine decat ea. Eu am fost de acord sa o ajut si am inceput sa caut informatiile necesare pentru a identifica centrala care ar fi indicata raportat la marimea apartamentului ei si nu as fi scris aceasta postare daca nu as fi ramas surprins de preturile mici ale centralelor termice de apartament raportat la perioada in care am cumparat-o eu pe a amea. I-am ales mamei o centrala de pe site-ul centraleieftine.ro si cu aceeasi suma pe care am cheltuit-o pentru centrala mea am putut sa-i cumpar si surse centrale termice well  (UPS centrala termica este o sursă de alimentare neîntreruptibilă, UPS sau bateria de rezervă. UPS-ul este un aparat electric care asigură alimentarea de urgență într-o sarcină atunci când sursa de alimentare de intrare sau rețeaua de alimentare sisteaza curentul electric, necesar pentru centrala dvs. Un UPS centrala termica diferă de un sistem de alimentare auxiliar sau de un generator de rezervă, în sensul că va oferi aproape instantaneu protecție împotriva întreruperilor de curent de intrare, prin furnizarea de energie stocată în baterii.Un UPS pentru centrala termica este un produs indispensabil pentru o centrala, motivul fiind faptul ca un ups centrala termica are rol de protectie, de reglare, iar in conditiile de supraconsum ups centrala termica furnizeaza energia necesara pe care o inmagazineaza; practic un ups centrala termica este un acumulator de energie).

Fara centrala termica in apartament nu m-as fi incumetat sa astept iarna ! 😀