Altele

Utilaje pentru reciclare mase plastice

Lumea este într-o continuă dezvoltare și după cum se știe, pentru a susține o dezvoltare sănătoasă și durabilă este nevoie de materie primă indiferent de domeniul despre care s-ar vorbi. Cu toate acestea aflăm că cercetătorii fac studii pentru descoperirea unor noi resurse întrucât resursele naturale urmează a se epuiza în perioada următorileo 50- 100 de ani. Eu sunt de părere că este mult mai important să reușim să folosim la maxim resursele pe care le avem, să eliminăm pierderile inutile și mai ales să ne axăm pe o activitate susținută de refolosire a tuturor deșeurilor prin reciclare și redarea acestora în circuitul normal al industriei. Eu personal sunt foarte supărat pe faptul că în Românie se dă o importanță foarte mică acestei activități de colectare și reciclare a deșeurilor și în special a celor din plastic și doar câteva societăți la nivel național activează pe aceasta specialitate fără a exista o implimare a statului. Sunt convins că nu sunt mulți cetățeni români care să cunoască impactul poluator al materialelor plastice, eu prezentând doar câteva: 1. consumul anual de materiale plastice la care se raportează în mod clar nivelul deșeurilor, a crescut de la 5 milioane de tone în anii ’50, la aproape 100 de milioane de tone astăzi ; 2. pentru descompunerea naturală a plasticului în mediul înconjurător trebuiesc peste 500 de ani din cauza materialelor care îl alcătuiesc; 3. sticlele din plastic ( PET-uri ) rămân în natură și polueaza mediul– 100-1000 ani;

Chorus Engineering, prezentă pe piața românească din anul 1997, este o companie specializată în echipamente pentru prelucrarea maselor plastice, și cu timpul s-a implicat oferind soluții reale, în dezvoltarea tehnologiilor folosite în industria de profil românească fiind agent și distribuitor de echipamente pentru prelucrarea maselor plastice. Activând permanent cu scopul de a oferi soluții clienților pentru asigurarea unei eficiențe superioare în același timp cu  dezvoltarea capacitățlor de producție și conlucrând la deschiderea de noi piețe pentru produsele realizate, Chorus Engineering din anul 2001 dă startul unei colaborări cu Erema Ges.m.b.H., lider austriac la nivel mondial în producerea de  utilaje reciclare mase plastice .

Astfel consider că sloganul Chorus Engineering „Construim viitorul împreună” are o acoperire totală în activitatea de zi cu zi întrucât oferă tehnologiile cele mai moderne pentru reciclarea maselor plastice și rămâne în sarcina noastră a românilor prin intermediul întreprinzătorilor privați ori prin intermediul autorităților statului să punem la muncă acest gen de utilaje și să dăm o utilitate deșeurilor de mase plastice reintroducându-le în circuitul industrial.