Altele

Uite garantia- nu e garantia !

Cand pot, imi place sa prevad si sa ma pregatesc pentru intampinarea greutatilor fapt care de multe ori ma oboseste prin atentia continua pe care trebuie sa o am , dar asta-i alta problema. Asa se face ca pe 24 noiembrie 2013 am decis sa schimb bateria masinii mele intrucat eram sigur ca nu va face fata si celei de-a 7 ierni. In luarea deciziei am fost influentat imediat de deschiderea unui punct de comercializare a acumulatorilor auto de catre o firma reprezentant-direct Rombat, fapt anuntat si mediatizat prin multe pliante gasite pe scara si in cutia postala. Punctul de lucru s-a deschis de catre DANELYS PREST SRL – Daniela Amariei pe str. Valcele in curte la Autobaza 2 Focsani ( spre Campineanca ), iar preturile sub nivelul celor din magazine precum si asigurarea montajului si a garantiei cu verificarea instalatiei autoturismului au fost motive in plus de a cumpara baterie de acolo.

La achizitionare mi s-a spus ca masina trebuie sa corespunda pentru a beneficia de garantia bateriei, iar dupa ce mi-a fost verificata am primit stampila care atesta ca autoturismul meu respecta prevederile legale pentru a beneficia de garantie ( nu avea pierderi de curent si incarcarea era in limite normale ).

In prima noapte de ger 25 /26 .01.2014 bateria s-a descarcat si astfel am folosit taxiul pentru a merge la munca, dar in 2 zile am dus bateria la garantie si am primit alta second hand – reconditionata ” pana vine electricianul de la Piatra Neamt ca sunt drumurile blocate de zapezi”. Pe 03.02.2014 m-am dus cu masina sa verifice daca nu are pierderi de curent care ar fi putut afecta bateria, s-a constatat ca nu are si s-a luat decizia de a-mi fi incarcata pe redresor bateria. De asemenea mi s-a spus ca bateria mea este atat de descarcata incat am pierdut garantia 😀   .Am luat  bateria  dupa 24 de ore de incarcare cu precizarea ca acea baterie veche ce mi-a fost data nu mi-a creat probleme cat timp am folosit-o.  La cateva zile am observat ca martorul luminos al bateriei indica lipsa energiei si m-am dus din nou la magazinul reprezentanta unde am primit programare pentru data de 11.02.2014. M-am prezentat la data stabilita, era si mecanicul si patroana de fata, mi-a fost verificata din nou masina pornita- oprita , cu lumini aprinse- stinse si din nou electricianul a spus ca nu stie de ce, dar sigur masina mea e de vina ca mi-a descarcat bateria. Patroana a refuzat sa-mi dea alta baterie fapt ce m-a infuriat si chiar am parcat masina in usa locatiei luand bateria si spunand ca daca nu-mi va da alta baterie masina nu va porni. Stiind ca are ceva pe constiinta patroana s-a oferit sa-mi dea baterie noua , dar sa rupem certificatul de garantie  si sa intrerupem orice contact lucru pe care nu l-am acceptat, dar mi s-a pus iar bateria aceea de service- vecehe si am tras masina din usa locatiei, patroana plecand si spunand ca va reveni. In loc sa revina patroana am fost sunat de sotul ei si acesta a inceput sa ma injure si jigneasca, sa ma ameninte cu puscaria si trimitandu-ma la ce institutii vreau ca nu-i pasa . I-am facut jocul si l-am agitat cu replici bine plasate sa-i creasca glicemia 😀 . Am luat certificatul de garantie pe care imi fusese trecut ” exploatare necorespunzatoare” ( fara sa stiu ) iar a doua zi am sunat patroana care mi-a spus ca revine cu un telefon si rezolvam problema.

Cum nu am mai fost sunat, pe 14.01.2014 am fost la Oficiul Protectia Consumatorului Vrancea si am depus sesizare. Am fost trimis sa obtin o hartie care sa ateste starea de functionare a instalatiei electrice a autoturismului si dupa ce am platit o diagnoza am aflat adevarul stiut : MASINA NU ARE PIERDERI DE CURENT SAU CONSUMATORI ILICITI !

Astept rezultatele inspectiei OPC Vrancea si sigur nu voi mai accepta o baterie de la acesti bisnitari tepari.

Nu caut sa aduc acuze bateriilor ROMBAT  produse in Romania, ci doar acestui distribuitor reprezentant NESERIOS care nu merita sa pacaleasca oameni in numele ROMBAT. Precizez ca acest magazin s-a deschis in Focsani prin Septembrie – octombrie 2013, iar in vizitele mele pentru clarificarea situatiei am intalnit mai multi cetateni care desi cumparasera baterii noi ca si mine, aveau acelasi gen de probleme.

Parerea mea este ca la acest magazin se vand baterii din seriile depistate cu defect la fabrica si luate de acolo pe sub mana si ca aceasta patroana tepara din Piatra Neamt crede ca la Focsani s-a rasturnat caruta cu fraieri. Nu cumparati acumulatori de la magazinul din incinta AUTOBAZEI 2 Focsani – str. Valcele ( spre Campineanca a doua la stanga dupa pasajul subferoviar ) ca veti pati ca mine !