Legea

Toti vor pamant

Avem mai mult de un an de guvernare marca Ponta si pot spune ca nu toate au fost asa cum ni s-au promis, dar nu ma mir pentru ca oricum nu am crezut de la inceput acele promisiuni strict electorale, desi sunt convins ca Ponta si echipa lui impreuna cu alesii nostri din Parlament ar fi trebuit sa vrea sa faca lucruri bune si sa ne multumeasca pentru votul de investitura. Nu-i nimic, ne-au mai inselat si altii si parca vad ca si pe viitor poporul acesta tot din amagiri se va hrani si soarta îi va fi aceeasi – capul in pamant si joc de glezne.

Totusi ceea ce nu pot intelege este aspectul conform caruia la atatea probleme usor de identificat la orice colt de strada si in orice institutie ( daca ne referim la birocratie inutila ) parlamentarii au constituit o comisie speciala care timp de aproape 30 de zile se va screme sa scoata un rahat cat de mic, poate si cat bobul de mazare din afacerea cumpararii  celor aproape 300 de ha de pamant de catre fiica presedintelui. Se pleaca de la ideea ca nu era normal sa primeasca un credit atat de mare pentru care sa gajeze exact terenul cumparat. Pai in cazul acesta va rog sa ma cercetati si pe mine ca am un credit la banca luat in baza ipotecarii apartamentului cumparat!  NU asta trebuie sa verificati ci doar aspectul referitor la balanta dintre veniturile imprumutatului si rata bancara lunara si daca se incadreaza in normele legale de indatorare, noroc bun mai ales ca din cate am inteles nu a beneficiat de vreo dobanda preferentiala.

Cum naiba se face ca un lucru atat de insignifiant va opreste din a vedea adevaratele probleme ale tarii ? As mai intreba doar pentru a va da teme de investigatii cu motiv real :

– terenul a fost luat de la vreo statiune de cercetare agricola a statului pe pret mic ?

– s-au platit impozitele pe tranzactie, a suferit vreun prejudiciu statul?

– de concesionarea terenului agricol din Insula mare a Brailei – zeci de mii de hectare de catre Culita Tarata la pret de nimic cand va ve-ti ocupa pentru ca acolo e terenul tarii si se incaseaza foarte putini bani , ba mai mult statul îi plateste si subventie importanta latifundiarului fara pamant care are datorii la stat mai mari decat subventia pe care totusi a primit-o. De ce nu i s-a sistat subventia pana la achitarea datoriei pentru concesiunea neplatita? Oare numai eu am vazut reportajul Romania te iubesc de la Protv care evidentia acest FURT DE LA STAT ?

– ce a facut statul roman pentru a evita ca cele 300 de ha cumparate de fata presedintelui sa nu ajunga la firmele cu capital strain Amygo MT şi Royalagro ?

Iata batjocura pe bani publici :

http://romaniateiubesc.stirileprotv.ro/emisiuni/2012/sezonul-2/romania-te-iubesc-am-primit-de-la-dumnezeu-milioane-de-hectare-de-teren-fertil-dar-cu-inconstienta-ne-batem-joc-de-ele-anul-acesta-romania-a-fost-parjolita-de-seceta-iar-pagubele-sunt-uriase-partea-a-ii-a.html

alt exemplu :

http://romaniateiubesc.stirileprotv.ro/emisiuni/2012/sezonul-2/romania-te-iubesc-am-primit-de-la-dumnezeu-milioane-de-hectare-de-teren-fertil-dar-cu-inconstienta-ne-batem-joc-de-ele-anul-acesta-romania-a-fost-parjolita-de-seceta-iar-pagubele-sunt-uriase-partea-a-ii-a.html