Concurs

Țeapă la ghișeu !

           Ieri fratele meu a fost și a plătit impozitul la Primăria Focșani pentru apartament, dar și pentru altă persoană impozitul pe casă și mașină. Cât fac ambele l-a întrebat pe funcționarul de la ghișeu, iar acesta, după ce l-a privit i-a spus 200 lei pe care i-a plătit și a venit la mașină. În mașină mi-a spus : ”200 fix”! Curios de exactitate verific 61 +132 = 193, ți-a mai rămas de bere 😀 . După ce m-a asigurat că nu a primit rest, am mers înapoi, i-am spus bugetarului că a greșit adunarea, ne-am primit restul și am plecat convins fiind, după expresia feței, că tipul chiar nu greșise! Morala e dublă : 1. verificați restul și 2. plătiți on-line sau folosind cardul!

              Dacă alegeți varianta 2 vă spun că în Focșani plata online a impozitelor, taxelor și amezilor nu este posibilă cu toate că la nivel de țară 188 localități, multe din mediul rural, oferă această posibilitate. Totuși e bine că s-a implementat plata folosind cardul ca urmare a unui parteneriat între Visa Europe, băncile membre din România și primării  ceea ce înseamnă că putem beneficia de unele avantaje:

1. Comision zero la plata cu cardul a taxelor și impozitelor;

2. Valorificarea diverselor oferte puse la dispoziție de către bănci exclusiv pe carduri, cum ar fi cash-return sau rate fără dobândă;

3. Siguranța sporită datorită eliminării riscurilor generate de manevrarea numerarului (furt, pierdere, înșelare la restul primit 😀 sâc ) și de obligativitatea aprobării oricărei tranzacții de către posesorul cardului (prin codul PIN sau semnătură). Dacă i se  întâmplă unei singure persoane să fie victima unui furt de portofel sau a unei ”neatenții” din partea casierului de la ghișeu este deja greu de acceptat !

              Pentru stimularea plăților prin card sau on-line există o aplicație în care se poate înscrie orice contribuabil, iar dacă are noroc poate fi câștigătorul  a unuia din cele două smartphone-uri Samsung Galaxy SIII oferite prin tragere la sorți.
Pentru că plata impozitelor folosind cardul are avantaje, sper să fie adoptată de cât mai mulți focșăneni și orașul nostru să fie desemnat ”Orașul Viitorului” , iar eu particip la campania Blogalinitiative !

Cu cântec înainte, ne cheamă STATUL 😀 [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=QRYnaGz0a-s]