Concurs

Te mentii sanatos cu 12 plante

          Iarna este anotimpul care supune corpul omului la cele mai multe schimbari obligandu-l sa se acomdeze rapid la contitii cateodata total opuse si diferite de cele ale mediului normal. Dupa o vara si o toamna in care ne-am hranit cu legume si fructe ne inscriem pe linia traditiilor romanesti sa dam buzna in camara mancand carnea porcului sacrificat, supunand aparatul digestiv la eforturi mult mai mari pentru digerarea alimentelor. Dupa o perioada de cel putin 6 luni de activitate si miscare energica, dupa practicarea sporturilor de care suntem pasionati ne gasim in fata piedicilor puse de temperatura si zapada si constatam ca nu mai avem o viata asa de activa fizic, stam mai mult timp in fata calculatorului sau a televizorului cu gandul la o miuta, la o alergare sau un joc de handbal, basket etc. Stam in casa la 20-24 de grade C, dar suntem nevoiti sa iesim afara la munca sau pentru cumparaturi la temperaturi cu 30-35 de grade C mai mici, lipindu-ni-se narile de la ger si inghetandu-ne obrajii, buzele si nasul, respirand si ducand pe caile respiratorii aerul mult prea rece fata de temperatura normala a gatului si corpului. Intram inevitabil in contact cu alte persoane care nu au fost precaute nu si-au administrat vreun tratament preventiv pentru bolile de sezon si implicit contractam boli specifice sesonului rece. Diferentele de temperaturi atunci cand pentru 2-3 zile gerul elibereaza natura si o reda zilelor mult mai calde determina aparitia virusilor gripali si virozelor de tot felul in aer, adevarata amenintare pentru starea noastra de sanatate.

         Pentru atenuarea impactului factorilor susmentionati, pentru refacerea stării de bine a organismului, pentru efecte benefice asupra imunităţii, sistemului circulator, sistemului digestiv, cu un aport semnificativ de vitamine, proteine şi enzime am decis, deoarece sunt convins ca trebuie sa ne intoarcem fata catre natura mama care ne ofera tot ceea ce este necesar functionarii organismului in bune conditii, sa va prezint cateva plante care au acest efect benefic precizand actiunea lor :
Salcia (Salix sp) are proprietăţi antiinflamatorii, motiv pentru care cunoscută şi sub denumirea de „aspirina vegetală”. Este utilizată frecvent ca adjuvant în tratamentul bolilor reumatice. Datorită calităţilor hemostatice şi cicatrizante este utilizată şi în caz de afecţiuni ale pielii (răni, ulceraţii, hemoroizi).
Mesteacanul pufos este stimulent al funcţiilor de detoxifiere hepatică, tonic şi stimulent general în stări de astenie psiho-fizică şi epuizare.
Coacazul negru are proprietăţi antianginoase și febrifuge, detoxifiante și antialergice. Sub acţiunea sa calmantă hipotensivă și diuretică angina se ameliorează.
Ghimbirul favorizează reechilibrarea florei bacteriene intestinale.
Urzica are efect diuretic şi înlătură astfel din organism surplusul de apă şi toxinele, ajută la îmbunătăţirea imunităţii şi reduce frecvenţa bolilor infecţioase, întăreşte organismul.
Stejarul este indicat în astenie fizică şi psihică, astenie sexuală în andropauză şi menopauză, constipaţie, paradontoză, alergii.
Ginkbo Biloba este recomandat pentru creşterea performanţelor intelectuale, în stări de suprasolicitare, migrene, stări de oboseală cronică, stări depresive şi anxioase, tulburări ale circulaţiei venoase, tromboze, tromboflebite, sindromul de „picioare grele”.
Am cautat prin magazinele naturiste toate aceste plante si greu le-am gasit, mai ales ca preturile erau destul de mari. Ginkgo Biloba de exemplu este foarte scump și rar. Am cautat si pe internet si acelasi lucru l-am constatat pana cand am ajuns pe site-ul www.12plante.ro unde am gasit in acelasi produs plantele necesare mai sus mentionate si inca 5 plante. Celelalte plante gasite in compozitia acestui produs au de asemenea efecte benefice si imbunatatesc efectele totale dupa cum urmeaza:
Migdalul ajută la vindecarea ulcerului gastric, gastritei, afecțiunilor digestive, tusei, afecțiunilor aparatului urinar și genital.
Teiul argintiu este adjuvant în tulburări cardiace provocate de stres, nervozitate, hipertensiune, dischinezie biliară hipertonică, colite spastice.
Magnolia este adjuvant în infecții intestinale, meteorism, colon iritabil, reglează motilitatea gastro-intestinală și reface flora microbiană intestinală.
Socul ajută la eliminarea toxinelor prin transpiraţie şi la ameliorarea simptomelor provocate de infecţiile căilor respiratorii.
Orzul verde încetineşte procesul de îmbătrânire, reglează metabolismul, revitalizează organismul prin aportul de proteine, vitamine, minerale, enzime.
Pretul convenabil, transportul gratuit si plata la primirea coletului au fost celelalte vesti bune referitoare la produsul 12 plante si m-au determinat sa comand produsul mult cautat, dorit si mai sus descris indrumandu-va si pe dumneavoastra sa-l achizitionati pentru ca nu veti avea decat de castigat iar efectele vor fi vizibile, exact cum am constatat si eu prin faptul ca nu m-am imbolnavit in aceasta iarna si chiar am un tonus bun iar produsul nu are contraindicatii!