Sport, timp liber

Sportul din zilele noastre

Sportul ar trebui sa fie activitatea noastra cea de toate zilele, pentru viata implinita pe care ne-o dorim. Pentru ca sportivii sunt modelul nostru viu de urmat. Sportul ne aduce sanatate, disciplina, putere de munca si concentrare, frumusete si … fericire. Cand ne-am decis sa-l practicam serios, este cel mai benefic „drog” si suntem doar la un pas distanta de la o practica oarecare la o practica de performanta. 

Indiferent ca ne indragostim de fitness, de bodybuilding sau de un sport de forta, trebuie sa stim ca avem aliati de nadejde in drumul nostru spre silueta dorita, tonifierea sau cresterea masei musculare, pe care ni le dorim. In cazul sporturilor de forta, cand practicantii isi doresc sa-si dezvolte masa musculara, fiind vorba de acumulare, hipertrofie, proteinele reprezinta baza de crestere a noilor structuri, iar aportul acestora trebuie sa fie mai mare decat la un om obisnuit, care nu are aceleasi obiective.

 

In aceasta situatie, alimentatia sigur ramane de baza, dar pentru ca nu este posibil sa se consume o cantitate asa de mare de carne, de exemplu, pentru ca organismul are limitele sale, s-au dezvoltat o serie de suplimente nutritive si anume: concentratele proteice. In ultima perioada, suplimentele nutrivite si in special concentratele proteice, s-au propagat printre pasionatii antrenamentelor cu greutati si a celorlalte clase de sportivi, deoarece acestia au inteles ca un efort fizic trebuie sustinut de nutrienti de calitate, in cazul lor alimentatia obisnuita nefiind suficienta. 

Cresterea musculara maxima este generata de furnizarea unui flux de aminoacizi in tesutul muscular inainte, in timpul si imediat dupa antrenamentul cu greutati. Se poate lua inainte de antrenament Dymatize iso 100 https://www.kiwigym.ro/concentrate-proteice/dymatize-iso-100-2-2-kg, respectandu-se doza recomandata pe eticheta pentru a creste rezistenta si puterea musculara. La sfarsitul antrenamentului se poate administra pentru a ajuta recuperearea musculara si pentru a stimula sinteza proteinelor musculare. Ne putem administra proteine dimineata pentru refacerea nivelului de aminoacizi afectat ca urmare a postului din timpul noptii. Proteinele sunt practic lanturi de aminoacizi: leucina, valina, izoleucina, acestea avand functia de a sustine efortul prelungit si a intarzia instalarea oboselii. Se pot consuma cu succes ca o gustare intre mesele principale pentru a stimula cresterea musculara si a sustine arderea grasimilor.