Altele

Și arta e lux, așa cum și luxul e artă !

                Pentru a-mi duce mai departe provocarea Superblog Spring 2013 abordez tema Arta e un lux, sau luxul e o artă? După cum puteți constata, Elegantine apreciază arta, oricare ar fi natura acesteia şi o promovează. Eu nu sunt artist, nu am ocupații sau hobby-uri care să ”nască” opere de artă, dar eu nefiind luxos, cred că există mereu o legătură între lux și artă!

              Nu este un beneficiu pentru mine că nu am fire de artist, dar mă bucur că am capacitatea să privesc, percep și apreciez un obiect de artă fie că e tablou, sculptură, film, fotografie, muzică etc. Există persoane care reușesc să impresioneze oamenii din jur prin rezultatul priceperii lor, prin tablouri inedite, fotografii deosebite, prin mișcări cât mai naturale de dans etc și parcă ai spune că s-au născut pentru a fi artiști. Cu toate acestea nu există artă fără muncă, fără pricepere, fără vocație, fără ambiție. Desigur că nu toți oamenii sunt artiști, deși sunt foarte mulți care încearcă să-și etaleze priceperea cu toate că o minimă analiză obiectivă ar tria foarte mulți! Artistul adevărat va rezista unicei probe care triază cu adevărat, proba timpului!

            Luxul face parte din artă și nici nu s-ar putea spune altfel dacă ne gândim că toate reședințele regilor, împăraților conducătorilor din toate vremurile sunt construite ca adevărate capodopere, opere de artă ( vezi Versailles ) care adăposteau cele mai luxoase obiecte de decor care la rândul lor pot fi percepute ca opere de artă! Pentru acest lucru sunt de părere că nu poate exista arta fără lux și viceversa!