Din Focşani

Saptamana Europeana a Mobilitatii la Focsani

“Asociaţia pentru Dezvoltare Durabilă „FOCUL VIU” si Asociaţia Sportivă „VELOPOWER” ,organizaţii non-profit, au reusit sa mobilizeze intr-un mars prin mun. Focsani, jud. Vrancea, numeroşi cetăţeni dornici de a face mişcare cu prilejul Săptămânii Europene a Mobilităţii (16-22 septembrie) pentru a arăta lumii intregi că există alternative de mobilitate urbană prin folosirea bicicletelor, rolelor, a mijloacele de transport în comun sau mersul pe jos.

Eu am fost participant activ la acest mars la care am fost placut surprins sa constat ca au participat ciclisti profesionisti, cadre didactice de la licee de prestigiu cu elevi, parinti cu copii fiecare pe propriile biciclete sau purtati in scaunele speciale atunci cand varsta frageda nu le-a permis alt mod de deplasare. Spre deosebire de manifestarile din alte orase, biciclistii din Focsani nu au solicitat sa fie respectati de catre autoritati prin realizarea conditiilor necesare deplasarii in siguranta, ci s-au multumit sa se incadreze numai in motivul actiunii si anume indemnarea tuturor cetatenilor sa foloseasca acest mod de deplasare destul de eficient si sanatos in mediul urban. Sper sa organizam special un mars sau macar un protest in fata Primariei Focsani si sa ne exprimam nemultumirea fata de infrastructura aproape inexistenta a pistelor de biciclete din oras pentru ca o pista pentru biciclete nu se rezuma doar la vopsirea unui trotuar existent si plin de gropi, ci impune amenajarea bordurilor si respectarea unei latimi suficiente pentru deplasare pe langa eliminarea obstacolelor.

O galerie foto impresionanta se poate viziona pe aceasta pagina a uneia dintre organizatiile care au promovat actiunea

Asa cum s-a intamplat si la Targu Jiu ( buna Pishky 😀 ) si la Focsani organele Politiei Rutiere au intervenit un pic negativ asupra evenimentului in primul rand pentru ca masina antemergator a intarziat vreo 15 minute si in al doilea rand pentru ca a scurtat traseul evitand ruta prin fata fostului Tribunal Vrancea.
Nu pot sa nu ma laud si o sa-mi las dovada participarii la eveniment, mai ales ca sunt mandru de faptul ca
s-au strans atat de multi participanti.
DSC_0697DSC_0728
Acest articol poate fi privit ca o multumire pe care o aduc comunitatii ciclistilor din Vrancea, o comunitate cu membri activi, sociabili si uniti pe care-i puteti gasi AICI !