film

Rogue One: A Star Wars Story @Happy Cinema Focșani

Astăzi am fost la Happy Cinema Focșani și am văzut filmul Rogue One: A Star Wars Story! Îmi aduc aminte că și anul trecut am fost la Star Wars – the Force Awakenes și nu am regretat. Am fost plăcut surprins atât atunci cât și acum cu toate că nu sunt un fan al seriei Star Wars. Nu știu prea multe despre intriga filmului, dar am apreciat că aceste 2 episoade pot fi privite și ca filme artistice distincte având un subiect – acțiune care începe în episod, se desfășoară și apoi se termină nelăsând lucruri neclarificate.

Acest ultim episod al seriei nu urmează desfășurarea cronologică, ci se interpune episoadelor „Răzbunarea Sith” (Anakin Skywalker se transformă din Jedi în Darth Vader) și „O nouă speranță” (Luke Skywalker își întâlnește tatăl pentru prima dată). O descoperim pe Jyn Erso, o mercenară a Rebeliunii hotărâtă să urmeze mesajele tatălui său și să ajute rebeliunea să distrugă arma devastatoare care are puterea de a distruge o planetă întreagă, Death Star. Tatăl lui Jyn a fost creierul acestei arme și a lăsat un ”călcâi al lui Ahile” , un punct slab care atins de o explozie ducea la distrugerea impresionantei arme. Mon Mothma o va trimite să fure planurile din Death Star. Povestea sa referitoare la mesajul trimis de propriul tată privitor la slăbiciunea puternicei arme nu a fost primit de toți liderii Rebeliunii fapt pentru care puțini au fost cei care s-au încumetat să o urmeze într-o încercare atât de grea. Cu ajutorul Rebelilor, un maestru spadasin și forțele non-aliate, Jyn va realiza că a intrat în ceva mult mai greu decât credea la începutul misiunii. Filmul în tehnologie 3D transpune privitorul în călătoria printre planete și oferă posibilitatea de visare cu ochii deschiși. efectele speciale aduc plus de calitate.

program-happymare-23-29-12

Cel puțin pentru efecte, filmul este recomandat să fie văzut, iar în Focșani este în distribuție la singurul cinematograf cu tehnologie 3 D , Happy Cinema Focșani.

Vizionare plăcută!