Legea

Reactia conducerii Statiei CFR Focsani

Ploile care au udat bine de tot intreaga Romanie au ajuns si la Focsani scaldand intregul oras. La Eurogara Focsani, intre noi fie vorba doar numele este pompos deoarece este o gara mai urata din punct de vedere al placerii vizuale decat cea veche in locul careia a fost construita, ploaia a adus inca o neplacere calatorilor pe langa aceea de a-i uda in timp ce se deplasau la peroane. Apa de ploaie s-a acumulat in pasajul, subteran si l-a inundat formand un lac de 10 cm adancime, lac greu de infruntat fara cizme de cauciuc, obligandu-i astfel sa mearga in bataia vantului si ploii pana la capatul gardului despartitor dintre liniile 2 si 3 pentru a ajunge la peronul dorit.

Dupa analize profunde conducerea statiei cfr Focsani a luat o decizie pe care eu o salut foarte sincer : s-a dispus ca trenurile de calatori sa fie primite preponderent la peronul liniei 1 unde accesul calatorilor ar fi mult mai rapid si mai facil. Poate o sa spuneti ca nu este mare lucru, dar eu va contrazic folosind argumente. Prin aceasta masura s-a acceptat tacit o intarziere de cel putin 3 minute pentru fiecare tren intrucat la intrarea in gara trebuie sa reduca viteza si sa se deplaseze cu o viteza inferioara celei stabilite pentru accesul pe linia directa, iar acest lucru s-a facut doar in interesul calatorului.

Eu nu-mi aduc aminte de vreao alta decizie luata in favoarea calatorilor fapt pentru care consider ca avem dreptul sa speram sa fim respectati mai mult de catre C.F.R. Calatori!

Ar fi mai bine daca s-ar investiga motivul pentru care in aceasta gara de milioane de euro ploua ca afara desi nu are decat 10 ani de la data construirii !