Puterea becului !
Cu ajutorul celei mai recente campanii Blogalinitiative am aflat ce înseamnă un bec dincolo de lumina pe care o emite și care ne înfrumuseţează viaţa, ne face noaptea- ziuă și întunericul- lumină ! Un bec are puterea de a fi veşnic, de a lumina mereu, dar această putere i-o dăm noi oamenii prin aceea că putem folosi materialele reciclate din echipamentele de iluminat arse pentru producerea de noi corpuri de iluminat. Fiecare corp de iluminat pe care-l reciclăm scuteşte mediul înconjurător de la exploatarea pentru obținerea anumitor materiale. În plus un corp de iluminat, bec sau neon, care este reciclat reprezintă un bec/neon mai puţin în grămada de gunoi planetar care sufocă această lume otrăvind-o.
Urmând aceste considerente m-am gândit să apelez la forţa de organizare pe care o dovedește Asociația Uniunea Asociațiilor de Proprietari Vrancea, la energia pozitivă pe care d-na Balica Violeta o emană în interviurile sale câștigându-mi încrederea că dorește să facă bine atât oamenilor din asociațiile de proprietari afiliate cât și mediului înconjurător. Prin această postare vreau să o rog pe d-na Balica să se implice în colectarea incheie protocoale de colaborare cu Recolamp ( asociație non-profit fondată în septembrie 2007 de Philis România, General Electric și Osram România ) care pune la dispoziție containere specializate de colectare, precum și serviciul gratuit de preluare deșeuri. Procedura este simplă deoarece containerele pline cu deșeuri sunt ridicate gratuit fapt pentru care costul pentru companiile implicate este 0, dar bucuria și mândria că ajută la protejarea mediului înconjurător fără eforturi financiare este infinită. Pentru mai multe detalii respectiv modelul protocolului de colaborare, modelul containerului, cadrul legal Ordonanța de Urgență 78/2000 care interzice abandonul sau depozitarea deșeurilor în locuri neautorizate ofer acest link de la RECOLAMP!
Știu și eu că un bec conține cam tot atâta mercur, cât un sandwich cu ton deși pe acesta îl mâncăm , dar vreau să atrag atenția asupra milioanelor de becuri arse care sunt aruncate la gunoi sau în locuri total neamenajate pentru deșeuri. Legislația europeneană prevede măsuri clare pentru ca acest gen de deșeuri să nu ajungă la gropile de gunoi, ci să fie reciclate pentru că sunt periculoase : becurile și neoanele din cauza conținutului de mercur și alte metale grele iar corpurile de iluminat pentru conținutul de plastic și metal ce pot fi recuperate și refolosite protejând în acest fel resursele naturale.
„stiu și eu că un bec conține cam tot atâta mercur, cât un sandwich cu ton „- scrii tu mai sus. Eu nu stiam!! dar dincolo de informatie, exprimarea face toti banii!!
Nu stiam , dar am aflat , Dana ! Pe această cale tin sa te felicit pentru elanul pe care ti l-ai luat in campaniile Blogalinitiative !