Altele

Purtatori ilegali de……. volan!

Soselele sunt pline de autovehicule conduse de persoane care au acest drept pentru ca au absolvit cursurile unei scoli de soferi, dar multi dintre ei nu pot fi numiti conducatori auto sau soferi deoarece atitudinea in trafic si modul in care cunosc si respecta regulile circulatiei rutiere nu-i califica pentru titulaturile acestea.

              Deseori vedem in trafic comportament total idiot al unor pqarticipanti la trafic si inghitind in sec spunem : „Cine i-o fi dat permisul ?” sau ” A facut scoala de soferi cu femeia de serviciu! „

               La fel reactionam si atunci cand pe trotuare ne impiedicam in calitate de pietoni de masini parcate aiurea, insa nu este vina poate fi partial atribuita auoritatilor pentru lipsurile din infrastructura. Totusi , imagini ca acestea :
DSC_0220DSC_0221 DSC_0219sunt rezultatul direct al celor care au acces la volan desi nu ar trebui. Cum sa parchezi in mijlocul unei intersectii si chiar pe contrasens? Care sa fi fost motivul? Sigur ca scuze si motive pentru incalcarea regulilor de circulatie se gasesc mereu, dar eu consider ca toate incalcarile acestor reglementari pleaca de la lipsa educatiei, apoi a educatiei rutiere si apoi a bunului simt. Consider ca o simpla amenda este insuficienta, iar acest tip ar trebui sa repete scoala de soferi si regulile elementare.

           Pentru ca am descoperit de curand site-ul www.permis-de-conducere.ro si pentru ca l-am studiat, cu toata increderea il indrum pe „TOM” din Mizil sa urmeze cursurile acestei scoli care face isi pune amprenta asupra cursantilor si ii transforma in conducatori auto. Si pentru ca examenul auto – proba scrisa si-a schimbat formatul in test sustinut doar pe calculator, monitorizat, cu rezultate afisate imediat dupa terminarea examenului îl ajut pe „Tom” sa stapaneasca legislatia rutiera mai ales ca o gaseste structurata pe capitole. Dupa ce-si insuseste cunostiintele teoretice din manualele oficiale, pentru a se autoverifica, „Tom”, are la dispozitie chestionarele auto si astfel stie oricand nivelul real al cunostiintelor detinute.
Eu personal am beneficiat de site-ul permis de conducere si am completat un chestionar, iar rezultatul m-a surprins negativ fapt pentru care am decis sa-mi achizitionez cursul de legislatie rutiera pt cat. B de pe acest site, intrucat nu strica niciodata sa improspatezi si chiar up-datezi informatii mei vechi.
  Eu, spre deosebire de „TOM”, nu am uitat chiar si regulile elementare !