Din Focşani

Programul

Orice instituție lucrează după un program pentru a se asigura bunele rezultate ale activităților. Așa se vrea și la Primăria Focșani, iar site-ul oficial prin minuțioasa organizare chiar e un aspect care îndeamnă cetățeanul contribuabil să aibă încredere și să se conformeze regulilor bine stabilite.

Așa cum am spus în postările anterioare m-am hotărât să determin autoritățile locale să acorde donatorilor de sânge din Mun. Focșani compensarea prevăzută de HG 1363/2006 la călătoria cu mijloacele de transport locale, respectiv 50% din valoarea unui abonament lunar. Programat în audiență la primarul municipiului am avut surpriza să constat că acesta a avut o ”problemă urgentă” și nu a putut fi prezent la audiențele acordate doar lunar ( în prima zi de luni de la ora 14.oo ). Nemulțumirea mare este aceea că eu am făcut eforturi să mă prezint la ora planificată, eforturi care m-au costat aproximativ 25 de lei, iar un simplu ar fi putut să mă anunțe că nu are rost să mă mai prezint întrucât audiența nu o să aibă loc – cine să-l dea ? Nu am fost singurul prezent, au venit mai mulți cetățeni atent programați și au plecat la fel ca mine.

Să știți domnule primar Bacinschi Decebal că noi, cetățenii de rând3-ANL nu contestăm starea de urgență care v-a pus în imposibilitatea acordării audiențelor, tăierea panglicilor reinaugurale ale unui șantier e un lucru de mare răspundere, dar puteam fi primiți de altcineva că or mai fi și alți oameni prin Primărie dacă tot nu am fost anunțați să nu ne mai prezentăm. Cu toate acestea recunosc faptul că am insistat și am aflat că ”a trecut unica zi de audiență lunară” așa că cine dorește e posibil să aibă mai mult succes în iunie. De asemenea am aflat că problema mea e în competența d-lui viceprimar Iorga și audiența mea a fost ” direcționată” acestuia pentru data de 18.05.2015, lucru de care nu aș fi știut dacă nu insistam și aș fi fost trecut absent la audiență.

Pe scurt sunt dezamăgit de acest mod de tratare, de lipsa de comunicare și mai ales de atitudinea și priceperea celor două doamne care se ocupă de primirea solicitărilor de audiență. Una dintre ele m-a întrebat ” câte zile are luna” și mi-a spus că ea știe și luni cu 15 – 20 de zile, iar cealaltă vorbea țipat, trufaș etc.

De asemenea vă anunț că-mi păstrez aprecierea pe care o puteți afla din altă postare în care v-am lăudat pe bună dreptate. Aș dori să văd cât mai multe persoane în audiență, că doar program este .

Simt că trebuie să mai insist și voi mai insista.

Apropo transfuzia de sânge se folosește tuturor persoanelor indiferent de statut social.