Altele, Din Focşani

Prima plăcuță QR pe un monument din Vrancea!

Faptul că am bucuria să cunosc oameni care fac lucruri frumoase m-a adus joi 18.04.2013 la Borna de Hotar din Piața Unirii Focșani unde a fost amplasată prima plăcuță  cu cod QR din proiectul pilot Cultura şi Patrimoniul Naţional Vrancea în mediul online “Google Maps – QR” !

Vremea a fost foarte frumoasă,  iar Tudorel Bezea – Asociația Potpourri,  Florin Micu Iliescu – Direcția Județeană pentru Cultură și Patrimoniu Național Vrancea, Tudorel Trofin – viceprimar Municipiul Focșani au prezentat proiectul precum și intențiile de a marca peste 200 de monumente  cu un astfel de cod fiind sprijiniți de bloggerul Florea Cristian cel care a avut ideea acestui demers și care a făcut demonstrația funcționării ! Dl. profesor Petre Abeaboeru, scriitor, istoric și monografist, ne-a încântat povestind din  întâmplările ce au avut loc pe teritoriile vrâncene, prezentările fiind făcute cu lux de amănunte și într-un cadru non-formal și atractiv.

Codul QR amplasat astăzi pe borna de hotar din Focșani, va putea fi scanat de către orice posesor de telefon smart, folosind rețeaua de internet WIFI care va fi redată spre utilizare după cum domnul viceprimar Tofin a promis. Să nu uităm că  acest monument istoric este un simbol al orașului nostru.

Despre acest eveniment a mai scris Florea Cristian, Bezea Tudorel, VranceaMedia, Mădălin Blidaru și mulți alții pe care o să-i rog să mă scuze că nu i-am enumerat nominal !