Altele

Permisul ? Aproape on-line !

        Zilele trecute in timp ce ma plimbam prin cartier pe strazile dintre blocuri, asa cum sunt peste tot inguste si cu o banda pe sens ma gandesc sa traversez strada mai ales ca ajunsesem intr-o zona unde se intersecta cu alta strada. M-am asigurat, am vazut ca din departare venea un autoturism, de fapt intai l-am auzit pentru ca era vorba de o  Dacia din 1997 , model pe carburatie si m-am angajat in traversare. Recunosc faptul ca nu am luat-o la fuga anticipand ca am timp suficient , insa dupa zgomot am realizat ca soferul Daciei care venea spre mine a inceput sa accelereze. Abia in acel moment am grabit si eu pasul, iar cand eram pe sensul opus celui din care venea Dacia in dreptul meu a oprit cu frana brusca ( dar nu m-am speriat 😀 ) acel autoturism. Soferul, avand geamul lasat in jos a strigat la mine :

– Mai repede ba ca nu e strada ma-ti !

          Am ramas blocat de reactia nenormala , mai ales ca eu nu-l deranjasem chiar deloc si am traversat eliberandu-i calea chiar daca el a accelerat. Nu am avut cui sa-i dau replica intrucat imediat a accelerat si a plecat spre destinatia finala pe care i-am urat-o sa-i fie cat mai apropiata in timp.

         Acum scriu aceasta postare pentru a-i raspunde patrupedului si-l invit sa puna mana pe cartea de legislatie rutiera in care se specifica faptul ca traversarea strazii de catre pieton poate fi realizata prin locuri special marcate cu renumita „zebra” sau pe la coltul intersectiei ! El nu va citi azi maine, dar daca se va mai comporta asa sigur va intalni un pieton ghinionist care dupa ce va fi lovit in conditii asemanatoare il va transforma si pe el in pieton, ceea ce eu nu-i doresc ……. pietonului, iar odata lovit de propria-i prostie va cauta pe internet reguli si intamplari referitoare la traversarea strazilor si va gasi povestea aceasta a carui protagonist a fost!

            Tocmai pentru a-l ajuta o sa-i las aici un link folositor celor ca el, respectiv spre un  curs de legislatie rutiera online din cadrul unei scoli de soferi care are grad mare de obtinere a permisului de conducere pentru elevii sai.
Eu, sofer fiind deja, din curiozitate am accesat categoria cursurilor demo -depasirea si am vazut ca sunt frumos explicate si pe intelesul oricarei persoane. In plus pentru cei care au intrebari punctuale despre intamplari din trafic exista o ramura a site-ului : „comunitate” unde se gasesc intrebari si raspunsuri referitoare la diferite situatii.