Legea

oamenii străzii…

Se apropie sezonul zăpezilor și a temperaturilor cu adevărat mici și mare parte dintre noi suntem puși la adăpost de intemperii. Cu toate acestea sunt persoane care din anumite motive au ajuns să trăiască pe străzi, fără să aibă locuință sau fără să fie primiți de aparținători.

Ca orice om mă emoționez când întâlnesc situații dramatice și credeți-mă că întâlnesc deseori și e greu de stabilit câtă vină are persoana ajunsă în acea situație gravă. Am întâlnit oameni care au avut familii reușite și un impas din viață le-a spulberat tot, dar și bărbați care au ajuns atât de rău doar prin consumul în exces de băuturi alcoolice. Vrem sau nu ȘI EI SUNT OAMENI și cred că ar trebui găsită o soluție pentru protejarea lor și pentru a nu -i mai întâlni în scări de bloc, colțuri de stradă , clădiri dezafectate, gări sau mijloace de transport într-o stare atât de deteriorată.

Personal consider că realizarea unor tabere speciale poate fi soluția, iar în acele tabere să li se ofere de muncă și condiții de trai urmând ca în funcție de comportare, acomodare să fie reintegrați în societate mai ales că mulți dintre acești oameni au cazierele curate ceea ce e foarte important de menționat.

Mintea mea e limitată și nu poate concepe un plan bun, dar sper ca cineva capabil să facă ceva și pentru acești oropsiți ai sorții . Să facă ceva mai mult decât să le aducă în zilele cele mai friguroase ceai și mâncare !