Altele

O mama si doua fetite….

S-a nascut intr-o familie destramata si a fost crescuta la orfelinat , dar a luat in serios invatatura si a avut la scoala rezultate bune. Timpul a trecut fata a crescut si a trebuit sa plece din orfelinat si sa infrunte realitatea mai cruda a vietii fara rude, fara sprijin si fara o busola, inarmata cu dorinta de a reusi. Dupa un timp a cunoscut un barbat care locuind cu parintii lui avea ceea ce ea isi dorea , avea o casa! Astfel relatia de convietuire dintre cei doi ii aducea implinirea visului numai ca in graba cu care a luat decizia vietii nu a vazut caracterul murdar al barbatului ales , consumator de alcool, fumator , lenes, scandalagiu etc… Pana sa realizeze ca omul de langa ea nu putea fi schimbat avea doi copii , doua fetite cu care fugea din casa mult dorita ori de cate ori consortul facea scandal. Din desele certuri a dedus ca asta nu e viata si a decis sa plece la diverse persoane in gazda , sa munceasca zilier in agricultura, sa-si creasca fetele si sa le ofere adevarata avere , linistea, nu o casa asa cum naiva fiind a crezut la inceputul relatiei. Dupa o perioada de chin , cu bani stransi  greu, cu ajutor de la alte persoane si multa munca si-a ridicat o casuta, doar a ei si a fetelor ei cu toate ca are doar o camera. Timpul a trecut, ambele fetite sunt inscrise la unitati scolare, iar mama lupta ca ele sa termine cat mai multe clase asigurandu-le cele necesare, gospodarindu-se in cocioaba ei, crescand rate si gaini pentru hrana zilnica . Povestea de viata a mamei luptatoare a iesit la iveala si acum mai multi oameni de bine au contribuit cu ce au putut pentru a aduce bucurie acestor trei suflete, li s-au dat alimente , articole de imbracaminte si chiar a fost racordata locuinta la sistemul de furnizare a energiei electrice.

Personal am reprezentat Blogosfera Vrancea si am oferit acestei familii produse alimentare si nealimentare , iar noua ni s-a alaturat si administratorul de la rixcoffe , din centrul orasului nostru, iar cu ocazia acestei postari va aduc sincerele multumiri pe care le-am primit de la cele trei suflete precum si urarile lor de bine !
familia Luca

P1080427

P1080430

P1080431

P1080434
Ultima fotografie reprezinta wc-ul familiei Luca Lenuta din com. Popesti, jud. Vrancea, in aer liber protejat de privirile trecatorilor doar de acea patura! Dar cu frigul cum ramane ?