Altele

Nu asa se iarta pacatele!

NU asa se obtine bunavointa divinitatii!

NU asa se vindeca boli!

NU asa se multumeste divinitatii!

NU asa se dovedeste credinta!

NU asa se fac rugaciuni!

NU asa se fac canoane!

Regret trecerea in nefiinta a doamnei epuizata de asteptarea la rand la Moastele Sf. Parascheva, si consider ca nu asa se comporta un bun crestin. Nu inteleg care era diferenta de valoare intre pelerinajul doamnei de astazi si acelasi pelerinaj, dar facut cu cateva zile mai devreme sau mai tarziu raportat la aceste zile din apropierea Sarbătorii religioase Sf. Parascheva. Crede cineva ca in sfanta zi de sarbatoare creste valoare si puterea minunilor ? Crede cineva ca bolile isi gasesc mai multa alinare daca pelerinajul se face intr-o zi cat mai  apropiata de ziua de sfintei sărbători ?

Divinitatea decide cand se infaptuiesc minuni, dar noi trebuie sa facem propriile minuni cu ceea ce ne sta la indemana si anume cu o tinuta si un comportament adecvat fata de noi si semeni in orice zi nu numai de sarbatori. Stiu ca nu ma duc prea des la biserica, stiu ca nu sunt un sponsor al bisericii prin donatii, stiu ca nu-mi plac preotii pentru ca multi vazuti de mine mi-au dovedit ca pentru ei preotia este o afacere, dar stiu ca am acolo in sufletul meu o credinta si încerc sa nu incalc invataturile crestine. Nu simt nevoia sa ma duc la pelerinaje ”ca sa am ce povesti” sau pentru a obliga, daca pot spune asa, divinitatea sa ma vada !

Multi se duc la biserici si vin cu mai multe pacate urmare a gandurilor negre sau a vorbelor nemasurate rostite referitor la ceea ce vad in pelerinaje si de multe ori totul se reduce la barfa!  Aici includ si vesnicele babe care aflate in biserica satului lor au timp sa-si sopteasca vecinei de rugaciune ultima patanie a unui consatean, sa remarce tinuta deschisa la culoare a altei persoane din biserica ori sa se certe pe scaunele mereu insuficiente!

Dumnezeu sa te odihneasca in pace Doamna, iar daca chiar vei ajunge sus si vei privi anul viitor inghesuiala muritorilor la Iasi, lumineaza-le mintea de-ti va sta in putere!

 P1080968P1080969
Dupa cum vedeti divinitatea a avut loc si in aceasta biserica si divinitatea este pretutindeni numai sa vrem sa o vedem !