Carte

Nici macar o carte pe luna !

Am prins din zbor o leapsa interesanta si am decis sa-i dau curs tocmai pentru a ma face de rusine intrucat in anul 2013 nu am avut o preocupare prea buna in privinta cititului de carti. Merit sa ma fac de ras cu atat mai mult cu cat imi propusesem la inceput de an sa citesc cel putin o carte pe luna si nu am reusit sa ma tin de promisiune!
Regulile sunt explicite si se gasesc la Chinezu, iar eu voi incepe sa ma fac de rusine ( se cere un top 10 al cartilor citite in 2013 pentru a fi realizata biblioteca bloggerului si precizarea celorlalte care au ramas pe langa top ) :

1. Dragoste in  vremea holerei -Gabriel Garcia Marquez

2. Mandrie si prejudecata – Jane Austen

3. Maitreyi  –  Mircea Eliade . Nu am apucat să citesc și romanul răspuns al Maitreyei – Dragostea nu moare!

4. Soseaua Catelul 42 – Alina Nedelea ; Nu am apucat sa scriu o postare despre aceasta carte si mai ales urmeaza sa o transform in carte calatoare!

5. Dragoste si Prietenie – Jane Austen – carte pe care am transformat-o in carte calatoare si am trimis-o din blogger in blogger sa bucure mai multi cititori . Am numarat 5 bloggeri , primul fiind Pishky din Targu -Jiu!

6. „Manca-v-ar Raiul ” – o carte scrisa in memoria parintelui Cleopa- Vol. I care cuprinde in special partea de existenta omeneasca a parintelui si mai putin invataruri; Nici despre asta nu am scris , dar urmeaza!

7. Fii demn – Dan Puric ; Aceasta carte am este carte calatoare, a ajuns la mine de la Tudor Bezea – staupenet.ro si a plecat la Adi Mangu; ( citita in ultimele 7 zile ale anului 2012 );

8. Sorin Poclitaru – Amalgam ( poezii / castigata de la autor ) – pentru ca de prea mult timp nu mai citisem poezie ( vreo 12 ani ).

9. Femei Spion – Wilhelm Dietl, scriitor -jurnalist , fost agent de informații pentru serviciul de spionaj german  ! Cartea este calatoare, s-ar putea sa o primiti de la alti bloggeri, eu avand-o de la Cristian Florea si plecata la Radu Clapa!

10. Barbati si alte catastrofe – Kerstin Gier – carte pe care am lansat-o spre a fi „calatoare”!

Totusi uitandu-ma retrospectiv imi dau seama ca merit sa spun ca raportat la anul 2012 in 2013 am citit mai mult cu toate ca tot insuficient  !

Prin faptul ca am oferit cartile citite altor colegi bloggeri cu titlu gratuit platind si taxele de curierat , sper sa fiti blanzi cu mine si sa-mi iertati inexistenta altor carti peste acest top 10! Promit sa citesc mai mult in 2014- macar 12 😀 !

Articolul doreste sa mareasca Biblioteca bloggerului român si va rog pe toti cei care-l cititi sa scrieti la randul dvs. un articol asemanator pe care sa-l lasati si Chinezului pentru completarea bibliotecii !