Din Focşani

Mi-a fost rușineeeeee !

Îmi place tenisul de câmp și trebuie să recunosc că acest lucru a început recent în timp ce am descoperit că românca Simona Halep face față cu brio pe plan internațional. Astfel am început să mă uit la multe jocuri chiar dacă nu juca Halep și chiar mi-am achiziționat 2 rachete de tenis pentru a face miscare cu sotia mea, ceea ce ne-a dat o stare de bine amândurora.
Din presa locală am aflat că la Focșani în perioada 27 iunie- 04 iulie 2015 la Baza Sportivă Milcovul Sud din Focşani se dispută turneul de tenis „Vrancea Trophy – Trofeul CJ Vrancea – Municipiul Focşani”, unul dintre cele 14 turnee Futures ce compun Circuitul Internațional al României, intitulat FRT PRO CIRCUIT, sub egida Federației Române de Tenis și a Federației Internaționale de Tenis. De altfel, Focșaniul este unul dintre orașele care găzduiesc cele 14 turnee din circuitul masculin FRT PRO CIRCUIT în 2015, iar competiția este dotată cu premii în valoare de 15.000$, și 27 puncte ATP pentru câștigător.

Nu puteam să ratez ocazia de a vedea live jocuri de tenis și mi-am luat fetele la tenis. Din păcate ceea ce am văzut la baza sportivă m-a făcut să-mi fie rușine că sunt gazdă a competiției prin calitatea mea de focșănean și de român :

– tribune în stare avansată de degradare- antice, cu scaune deteriorate și de factori fizici, dar și de factori naturali ( soare, intemperii)DSC_2586

– baza sportivă în general arată foarte trist chiar de la porțile ruginite de acces

– saci de deșeuri se văd direct din teren în spatele gardului într-o încercare de magazie

DSC_2584

– terenurile 4,5,6 au tribunele constituite din 12 scaune pe 2 etaje amplasate atât de prost între copaci încât nu există loc din care să se vadă întregul terenul

DSC_2589 DSC_2575

– cosurile de gunoi sunt mai mizerabile decat gunoiul pe care îl așteaptă

– din presă am aflat că și interiorul vestiarelor lasă foarte mult de dorit

Sunt sigur că mai sunt și persoane care cunosc mai bine decât mine realitățile de la baza sportivă și am lăsat loc de completări prin comentariile pe care le aștept.

 Mă repet MI_A FOST RUȘINE față de jucătorii veniți din mai multe țări : Italia, Elveția, Germania, Argentina, Elveția, Marea Britanie, Grecia, Canada, Iran, Lituania Polonia, Brazilia etc și care sunt sigur că nici în comunitățile mici din care provin și unde au început tenisul nu au găsit așa condiții jalnice. Terenul se repară cu niște mături improvizate prinse pe o scândură….

Și mai e ceva ce m-a surprins negativ: e vorba de un turneu internațional, chiar nu se putea găsi măcar un copil de mingi pentru fiecare partidă ? Chiar trebuia ca jucătorii să-și recupereze mingile de la fileu sau din gardul împrejmuitor ?

Din păcate în timp ce redactam articolul, Simona Halep a fost batuta la Wimbledon de către Jana Cepelova și trebuie să recunosc că Simona a fost foarte debusolată !

Voi reveni cu o șapcă trasă pe ochi mâine!