Carte

Lupul travestit in bunicuta – San Antonio – Frederic Dard

                       Asa cum am spus intr.o postare anterioara, am inceput sa.l insotesc in aventuri pe comisarul San Antonio, un politist francez priceput sa elucideze orice caz i se iveste, sau i se repartizeaza. Pot spune de la inceput ca aceasta fiind prima aventura in care l.am insotit am ramas placut surprins de modul in care este relatata aventura. Stilul glumelor sarcastice atunci cand e cazul imbinat cu seriozitatea relatarii unor aspecte importante face bine cititorului reusind sa.l captiveze si sa.l determine sa parcurga romanul cat mai rapid pentru a afla si deznodamantul incalcitelor afaceri ce necesita interventia politiei pentru rezolvarea corecta.
Insotit in ancheta de colegii Berurier si Pinaud, San Antonio reuseste sa dezlege misterul unei reclamatii absolut nemaintalnite: Foussa Gerald sesizeaza ca primeste saptamanal sume imense de bani, 2 milioane de franci, in colet la domiciliu. Oricine s.ar bucura de asa pleasca, dar reclamantul isi exprima ingrijorarea cu privire la momentul in care va trebui sa plateasca pentru acesti bani ori sa.i restituie deoarece nu.i merita.
Ancheta e preluata de San Antonio de la detectivul particular Pinaud, iar itele incep sa se incurce si mai mult, ajungandu-se la actiune ce implica rapiri, schimburi de focuri de arma, crime, incendieri, retele de spionaj si chiar partide de amor, pentru adormirea adversarului :-D. ,in momentele de acalmie pentru a fi pastrata emotia actiunii romanului.
Titlul ofera o idee asupra deznodamantului pe care eu nu o sa vi.l dezvalui pentru simplul fapt ca acest roman l.am primit de la o colega bloggerita, Maria Calin www.copaculcuvise.ro – si intentionez sa.l ofer cu aceeasi placere pe care a avut.o si colega mea cand mi l.a dat, celui care- si exprima dorinta de a citi romanul si de a.l da mai departe altui doritor de lectura care la randul sau sa ofere romanul si tot asa mereu intr.o inepuizabila actiune „Cartea Calatoare” ! Cine are chef sa rada cu pofta si argumentat lecturand replici inspirate, sa se inscrie pentru carte !

DSC_0255