Lenjeria intimă de la A la Z. Un accesoriu vestimentar fascinant
Lenjeria intimă de la A la Z. Un accesoriu vestimentar fascinant
De-a lungul timpului, oamenii au evoluat pe toate planurile: tehnologic, cultural, vestimentar, sexual ș.a.m.d. Primul rol pe care l-a îndeplinit lenjeria a fost acela de protecție a zonelor intime ale corpului și de menținere a temperaturii în limite normale. Cu timpul, lenjeria intimă și-a dezvoltat o altă funcție – cea estetică, reprezentând o armă puternică de seducție. Obiceiul de a purta lenjerie intimă vine încă din cele mai vechi timpuri, din Egipt, Roma și Grecia Antică.
Despre bikini
Primii oameni care au purtat lenjerie intimă de tip tanga au fost gladiatorii. Această piesă vestimentară avea diferite denumiri precum sublicagulum (o fâșie din pânză de in, de culoare albă). Grecii utilizau un obiect de îmbrăcăminte în cadrul evenimentelor sportive, asemănător cu cel purtat de romani care se numea perizoma, cu scopul de a-și acoperi organele genitale, expunerea acestora fiind considerată rușinoasă.
Cu toate acestea, în timpul desfășurării celei de-a 15-a ediții a olimpiadelor, sportivii primesc dreptul de a participa fără a purta perizoma. În felul acesta, se conturează pentru prima dată, conceptul de nuditate eroică. Istoricii consemnează că acest obiect de îmbrăcăminte purta denumirea de shenti la vechii egipteni.
Originile cuvântului chiloți – „cuillotes” – aparțin Franței. Încă din perioada Evului Mediu și a Renașterii, aristocrații utilizau un soi de ciorap tip pantalon care se strângea pe picior și care avea o lungime care putea varia – uneori se întindea până la glezne, alteori până la genunchi.
Bikini-ul zilelor noastre a apărut oficial în anii ’40 și care se găsește în diferite forme – string bikini (tanga), tankini, monokini, thonk bikini, bandini, halter bikini.
Predecesorul sutienului
În Antichitate, femeile romane nu purtau sutiene, folosind totuși un alt articol vestimentar purtat pe sub rochie, o tunică intimă. Utilizând două bucăți din pânză și fibule, își ajustau singure veșmintele – peplumul și himationul.
Apariția corsetului, în secolul XVII, îndeplinea și funcția de susținere pe care o are sutienul, unul dintre cele mai importante simboluri al emancipării femeii.
După anii 1900, Mary Phelps Jacob, cu sprijinul cameristei sale, a înnodat două batiste din mătase de o panglică de culoare roz, realizând astfel primul sutien.
Istoria ciorapilor
Istoria ciorapilor începe mult mai devreme, în 1589, când a fost inventată prima mașină de tricotat ciorapi din lume de către William Lee. Materialele din care erau confecționați aceștia erau bumbac, lână sau mătase, fiind purtați atât de femei cât și de bărbați.
În anii 1930, odată cu inventarea unei noi mașini de tricotat, apare și posibilitatea de tricota ciorapii dintr-o singură bucată, spre deosebire de cealaltă tehnică care presupunea întâi tricotarea și apoi unirea lui printr-o cusătura.
Nouă ani mai târziu, Julian Hill descoperă un fir curat și foarte asemănător cu mătasea – prima fibră sintetică – nylonul, care a fost o adevărată revelație.
Cum au apărut portjartierele
La început, portjartierele erau niște benzi ce aveau rolul de a susține ciorapii fiind purtate atât de femei, cât și de bărbați. Prima utilizare datează din anii 1876, în Anglia, în cadrul unui spectacol de la Opera franceză Bouffe din Londra.
De-a lungul timpului, sexualitatea a cunoscut o evoluție remarcabilă, iar lenjeria intimă nu mai este de multă vreme un accesoriu care îndeplinește doar funcție practică. Ba dimpotrivă, ea este un accesoriu sexy care nu ar trebui să lipsească din nicio garderobă deoarece condimentează viața sexuală a fiecărui cuplu.
Lenjeria intimă din sex-shop
Dacă v-ați hotărât să renunțați la inhibiții și să vă lăsați duși de val, magazinele erotice vă pot ajuta să puneți în practică toate fanteziile. Se știe că monotonia și rutina sunt dușmanii cei mai mari ai pasiunii.
De asemenea, și în sex-shopurile online găsiți o gamă variată de modele de lenjerii erotice, atât pentru bărbați, cât și pentru femei. Se poate opta pentru articole diverse cum ar fi bikini, portjartier, dresuri, neglije sau kimono ce fac parte din colecțiile Beauty Night, Hustler etc.
Puteți avea parte de o noapte memorabilă în care totul se întâmplă exact așa cum v-ați imaginat. Rolurile între parteneri se pot schimba – dominatul poate deveni dominator, iar dominatorul dominat. Atracția sexuală acționează ca un magnet. De multe ori, o vizită la sexshop, pentru a alege o lenjerie adaptată nevoilor și dorințelor sexuale, poate demonstra că fanteziile cele mai ascunse se pot transforma în realitate, ridicând erotismul la rang de artă.