Altele

Legea Lustraţiei !

Eu sunt om simplu , la fel ca parinţii mei , la fel ca multi romani care isi accepta conditia sociala si care s-au integrat in societate fara a epata !
Urmăresc stirile de interes naţional la toate posturile de televiziune, incerc sa aflu „media ” ştirilor ( intrucat la televiziuni separate stirile pot fi prezentate total diferit fiind , in functie de canalul tv atât „de bine ” cat si „de rau”) şi cu aceastăa medie in minte sa canstientizez realitatile vietii cotidiene!
Totusi multe zile am ” muscat” o gălusca servita mereu de politicieni atat din unghi pozitiv , cat si din unghi negativ !
E vorba de mult discutata: LEGEA LUSTRATIEI ! Urmarind dezbaterile am inceput sa prind si eu curaj si sa sustin in stanga si-n dreapta ca „e bine sa se tina cont de functiile avute ” înainte” si sa nu mai vedem conducatori prin Romania asta mult furată din randul celor care erau activişti in timpul regimului ceausist! Normal ca am sustinut ideea pentru ca asa am perceput eu la televizor însă nu am avut ce face si am deschis Dictionarul explicativ roman :
LUSTRÁȚIE, lustráții, s.f. 1. (Ant.) Ceremonie de purificare a unei persoane, a unui câmp etc. 2. (Rel.) Rit de purificare. (din fr. lustration, lat. lustratio)
Asta vreti voi de fapt ???? Sa-i purificaţi ???? Păi de ce nu îi puneti sa-si schimbe numele ???? NU ar fi mai simplu , domnilor caruţaşi aflati la fraiele carutei, de voi hodorogită, ROMANIA ?