Altele

Inventatori români într-un singur loc !

      Compania 3M a creat PR3MIAZA INOVAȚIA și își propune mediatizarea, promovarea și sprijinirea inventatorilor români pentru ca diplomele și medaliile lor obținute la concursuri internaționale de inventică să se concretizeze în afaceri de succes sau povești pentru viitor și să fie recunoscuți oriunde, iar Blogalinitiative prin campania găzduită ne invită să dăm de știre cu privire la existența acestui site și să-i facem cunoscuți pe inventatorii români contemporani sau pe cei care deși nu mai sunt printre noi continuă să fie prezenți prin invențiile lor, invenții care ne ușurează traiul de zi cu zi !

       Am accesat și eu site-ul premiileinovatiei.ro și am fost plăcut surprins de multele informații referitoare la inventatori români celebri, informații cu privire la viața, activitatea și invențiile acestor oameni cu preocupări constante pentru găsirea metodelor de ușurare a vieții semenilor!

       Eu am fost plăcut surprins să aflu că stiloul este invenția unui român Petrache Poenaru, vâlcean de origine, pedagog, inventator, inginer și matematician român, membru al Academiei Române care a realizat invenția în anul 1827! spuneți sincer câți dintre voi bănuiau că datorăm stiloul unui român ?

     Campania PR3MIAZA INOVATIA este un proiect complex și cuprinde evenimente organizate în cadrul a 5 universități românești de prestigiu, evenimente în cadrul cărora se urmărește interacțiunea dintre profesori, studenți și inventatori. pentru atragerea studenților vor fi organizate chiar și concursuri având premii produse 3M sau IPAD! Inventatorii amatori au posibilitatea de a-și prezenta filmul invenției pe site-ul www.inventamatori.ro. Campania vă culmina cu Gala premiilor inovației românești unde vor fi prezenți numeroși oameni de știință, inventatori, susținători ai inventicii, oameni de afaceri, jurnaliști, reprezentanți ai societății civile!

       La data de 22. mai . 2013,  Universitatea Tehnică din Cluj, str. Gheorghe Baritiu, nr.25, sala Facultății de Construcții, Amfiteatrul A2, de la ora 12 va găzdui primul eveniment organizat în Universităţi urmând alte patru la Iași, Timișoara, Brașov și București !