advertorial din intaplare adevarata!

Inmatricularea auto si statul la rand!

                        Astazi navigand prin infinitul internet am fost atras de un site de servicii inmatriculari auto pentru ca sunt curios din fire si pentru ca am o experienta nu prea placuta cu aceasta activitate:

                      12 martie 2013, ziua in care am facut un pas mare in ceea ce priveste achizitionarea unui autoturism pentru familie din dorinta de a avea parte de mai multa siguranta si mai mult confort. Astfel am incheiat, sper eu ca pentru mult timp- chiar pentru totdeauna, interactiunea mea cu masini care nu pornesc decat cand au toane sau care se opresc exact cand nu trebuie si te obliga sa le impingi pentru a ajunge la destinatie. Imi aduc aminte cu placere cat de fericit am fost si cum am invitat rudele “la o tura” pentru a-mi exprima bucuria in acea frumoasa zi de primavara. Abia asteptam sa perfectez actele de vanzare – cumparare, si sa am masina pe numele meu, nebanuind ca aceste formalitati sunt foarte pline de insemnatate pentru realitatea birocratica din tara noastra. Prin urmare am inceput cu a-mi lua 2 zile din concediul de odihna special sa rezolv bucuria 😀 . Am mers cu vechiul proprietar, pentru ca masina nu era noua, la un notar unde am completat contractul de vanzare-cumparare si o fisa de inmatriculare pe care vanzatorul trebuia sa primesca  o stampila de la Primarie- taxe si impozite . Eu am facut o asigurare autoturismului, apoi am plecat la R.A.R. sa ma programez pentru identificare si eliberarea cartii de identitate si a certificatului. La intoarcere am stat la Primarie la rand, dar nu am mai apucat sa-mi trec la rol masina ca s-a terminat programul. A doua zi am rezolvat la Primarie dupa vreo 4 ore de stat la rand pentru ca se gandisera si pensionarii sa prinda reducerile de 10 % pentru plata impozitelor anticipat, asa ca la Politie – Serviciul inmatriculari nu am mai reusit sa-mi rezolv treburile iar zilele libere au trecut si nici la Finante nu ajunsesem pentru a solicita stabilirea taxei de timbru. Nu am avut ce face decat sa apelez la prieteni care mi-au suplinit absenta pe la diverse ghisee, dar cum nici acestia nu erau liberi mereu am apelat la personae diferite, am vorbit la telefon in disperare explicandu-le ce trebuie sa faca mai ales ca nu stiau ce acte se rezolvasera si care nu. Normal ca prieten – prieten , dar branza-i pe bani si pe langa achitarea deranjului prietenilor a trebuit sa ofer si niste atentii functionarilor care reclamau “absenta titularului” ! Intr-un final am reusit sa rezolv toate etapele si ma bucur ca nu am vrut sa calculez cat m-a costat cu adevarat inmatricularea pe langa cele 2 zile de concediu pe care le-am pierdut!

                          Daca in Focsani, un mic orasel am intampinat atatea probleme, stau si ma gandesc in Bucuresti cat de anevoios ar putea fi! Spre norocul bucurestenilor exista aceasta firma care avand o experienta de peste 8 ani de zile asigura pentru client inmatriculari auto, radieri auto, actualizare acte auto si obtinerea duplicatelor actelor auto  . Din proprie experienta stiu ca data viitoare as prefera sa nu mai pierd timp, nervi si sa nu-mi mai fac obligatii la alte persoane incercand sa-mi inmatriculez autoturismul.