În Italia şi via creşte altfel !
Agricultură fac şi italienii , dar cu mai multă implicare a maşinilor şi utilajelor agricole fiind exclusă sapa, cunoscută sub numele condeiul ţaranului la noi, de la prăşitul porumbului sau a viei prin folosirea de ierbicide.
M-a uimit însă şi felul în care este cultivată via acolo şi anume butucii sunt înălţaţi peste 1,70m şi de acolo încep lăstarii, parcă ar fi copaci de struguri şi nu butuci.
Da! Merci pentru poze. De mult cautam poze cu viile din Italia. Auzisem de practica asta, insa nu puteam demonstra prin poze. Pana la urma n-ai fost doar in vacanta, de vreme ce te-ai intors cu material pentru blog. Poti sa zici ca ai fost si la serviciu (foto-reporter) 😉
Aşa este! Mai am 2-3 subiecte, dar trebuie să găsesc un mod de exprimare concentrat pentru a nu se pierde esenţa şi cred, de asemeni, că fotografiile mă vor ajuta!
Cred că ai remarcat lipsa tufelor de buruieni din vie, parcă ar fi gazon plantat şi îngrijit special, să nu mai spun că butucii erau ” la linie” parcă aliniaţi la fascicul de laser !
Să nu uit, am aflat azi la o discuţie cu un coleg că în zona Dobrogei există vie la fel cultivată într-o zonă locuită de italieni!