Altele

EU CE SA FAC? Pe cine sa trag macar de maneca?

In urma cu 8 zile primesc instiintare sa ma prezint la Posta in termen de 2 zile. M-am dus imediat, dar postarita mi-a oprit avantul: Aveti un plic recomandat, dar il puteti lua abia maine sau poimaine. Asa ca ma intorc inapoi acasa plin de semne de intrebare: plic mie? oare cine? de la cine ? pentru ce? etc. Nici somn nu mai aveam si stateam pe ganduri ( Daca era vreo prietena din perioada in care nu eram insurat si acum ma cauta? E de bine , e de rau , nici eu nu stiu. ) A doua zi ma duc direct posta mai ales ca intre timp mi-am revenit si nu am mai gandit ca un adolescent ci am stabilit : DA, e de la BANCA, iar au marit dobanzile si s-au decis ca macar acum sa ma anunte. Cand sa iau plicul, un tip din spatele meu si cu vreo 25 cm mai inalt ( vedea peste tejgheaua postaritei): imi soptea Nu-l lua, nu-l lua! Eu, de rusine, am semnat si postarita mi-a dat un plic de la Politia Vrancea, din care cand l-am deschis am aflat ca de fapt masina mea ( amarata mea de Dacie ) a fost depistata la Calimanesti cu 85Km/ora in zona de 50 km si sa comunic datele soferului. Oricine ar fi injurat, dar eu am facut-o mai cu foc pentru simplul motiv ca masina mea pe care o am de 1 an nu a fost niciodata in acea zona (nu a trecut de Dedeman). M-am folosit de * pile* m-am dus la „supervizorii din fata televizoarelor legate la camere radar”, am explicat situatia imposibila si vizionand caseta am vazut si masina cu pricina , care normal ca nu era a mea, dar nr.era asemanator, ultima litera era L, iar eu aveam E si a fost o confuzie, care odata elucidata m-a scapat de amenda.

Poate parea minor, dar voi cei care cititi , daca va veti afla intr-o situatie asemanatoare nu veti putea face decat o contestatie la procesul verbal si veti pierde cel putin 2 zile pe la Judecatorie pentru a va dovedi totala nevinovatie, insa daca vi se va comunica faptul ca ati fost depistat cu viteza pe un traseu des folosit ( ex la Golesti sau Dumbraveni) nu veti banui ca alta a fost masina cu viteza si voi platiti fara vina. Chiar si eu imi trimiteam datele direct pentru a fi sanctionat daca mi se spunea ca am fost *vazut cu viteza la Golesti sau Dumbraveni, scaparea mea a fost amplasarea camerei.

Morala:

E bine sa cercetezi ceea ce nu stii si sa contesti ceea ce nu e sigur, cu toate riscurile. OARE CATI SOFERI AU FOST AMENDATI din neglijenta, FARA VINA?