Uncategorized

Experiența mea cu Groupama RCA

În această postare am decis să fac publică experiența mea cu societatea de asigurări Groupama RCA. Tamponările în trafic fac parte din experientele de care nu putem fugi la nesfârșit. E clar că este ceva de neevitat și ”m-au prins ” și pe mine. Mergând pe drum cu prioritate în Focșani am avut neșansa să trec prin aceeași intersecție prin care mai circula un auto. Șoferul acestui auto a intrat în intersecție fără să observe indicatorul triunghiului ”Cedează Trecerea” și cu tot efortul meu, impactul nu a putut fi evitat. https://youtu.be/97ycoatEx48

La fața locului a ajuns soțul soferiței și acesta a înțeles că e vorba de neacordare de prioritate. Nu ”mi-a cerut” asigurarea cum o făcea șoferița vinovată. Prin urmare ne-am hotărât să încheiem acordul amiabil și să completăm formularul special. Era prima dată pentru mine și pentru șoferiță când completam așa ceva. Ne-am descurcat destul de bine. Ulterior am anunțat telefonic la numărul societății de asigurare GroupamaRCA și am obținut o programare la inspectorul de daune din Focșani. Am anunțat că mașina este deplasabilă doar pentru că am trecut pe la un service să îi fixez bara și farurile și că e necesară o programare rapidă. Cealaltă mașină implicată a fost preluată pe remorcă. Am găsit o înțelegere bună și am adus în discuție anumite atuuri pe care credeam că e bine să le comunic. Mă refer la faptul că la auto meu aveam asigurare cu decontare directă și inclusiv imobilele mele erau asigurate atât PAD cât și suplimentar la același asigurător. Au spus că nu se ține cont, dar măcar le-am arătat că le sunt client fidel.

După vizita la constatare am fost contactat pe email și doar așa s-a finalizat procedura prin trimiterea declarației de acceptare a propunerii de despăgubire. Trebuie să vă menționez că legal după trimiterea declarației de către păgubit, asigurătorul are termen de 30 de zile să efectueze plata. Sunt convins că la următoarea reasigurare doamna șoferiță o să primească o ofertă de preț mai mare întrucât a avut acest eveniment și a fost vinovată. De asemenea doamna a suportat din fonduri proprii cheltuielile necesare reparării mașinii proprii. Un motiv în plus pentru care să fim atenți în trafic.

Nu vă doresc să treceți prin astfel de evenimente, dar prin articol vreau să vă transmit să nu vă temeți de un astfel de demers. În plus aș vrea să le spun tuturor celor care merg pe principiul ”hit and run” prin parcări că nu e oenest, omenesc și nici legal să procedeze astfel. În cazul în care vor fi descoperiți vor deveni pietoni!