Concurs

Eu nu-mi bat copilul !

         Platforma Blogalinitiative a lansat o campanie de conștientizare a riscului la care este supus un copil care este agresat, respectiv ”Copii fără etichete” al cărei ambasador este bloggerul Cristian China-Birta, sprijinind în acest demers Salvaticopiii.ro .

            Și eu sunt de acord că  educația cu bățul nu mai este de actualitate, societatea s-a dezvoltat, noi adulții am căpătat libertate și avemposibilități de a alege ce vrem să facem și consider că această libertate trebuie să fie și pentru copiii noștri . Am convingerea că violența fizică sau verbală are impact  direct asupra dezvoltării intelectuale a copiilor  în sensul negativ putând crea din copii victime- adulți autori ai unor abuzuri. Eu personal cu nervii stau mai rău, sunt stresat de problemele vieții cotidiene, de ratele de la bănci, de specificul activității lucrative poate și un pic frustrat de nereușita în viață dacă mă raportez la atât de mult râvnita latură materială, dar mereu o studiez pe soția mea să văd cum se comportă cu fiica noastră pentru a învăța să nu mai fiu lipsit de răbdare în relația cu fiica mea.

               Daria împlinește 3 ani și mereu am reușit să îi arătăm ceea ce are voie să facă prin explicații amănunțite, fără a o forța! Aceeași atitudine am avut-o și atunci când a trebuit să-i reproșăm că nu e voie să-și facă nevoile pe ea sau că nu e voie să deseneze pe pereți și multe altele. Astfel pot spune că am o fetiță educată care conștientizează faptele greșite și pe care imediat le regretă și își cere scuze : – ”Scuză-mă, nu am vrut să…” ! După cum în viața oamenilor mari greșeala recunoscută este pe jumătate iertată , în lumea copiilor este iertată în proporție de 75 %, noi așa procedăm în familie.

             În lumea asta cu atâtea atracții un copil poate fi pedepsit prin reducerea programului de vizionare TV, de joacă afară, de vizite la prieteni , restricții care nu afectează psihicul, ci îl ambiționează pe copil să nu mai greșească pentru a nu fi privat de o plăcere, iar violența fizică NU ÎȘI MAI ARE ROSTUL !