Blogosfera Vrancea, timp liber

Enescu 135 ani

La data de 19 august 1881 se nastea la Liveni, judetul Botosani, George Enescu un important om al muzicii romanesti. Acesta a fost compozitor, violonist, pianist, dirijor, profesor si prin munca depusa si-a asigurat recunoasterea internationala. Ca un omagiu adus marelui om de muzica, la Ateneul Populat ~Mr. Ghe. Pastia~ din Focsani, astazi de la ora 19.oo, suntem invitati sa asistam la un recital cameral- pian la patru mâini, dedicat aniversării şi creaţiei enesciene, intitulat “Enescu 135”.

Protagonistii recitalului sunt doi tineri artisti, Corina Raducanu si Eugen Dumitrescu, care concerteaza impreuna inca din 2005 pe scene din Bucuresti si din tara.
Recitalul va cuprinde în program cele două rapsodii enesciene reorchestrate pentru această formulă, dar si o suită scrisa in varianta originala pentru un astfel de duo pianistic.
Pentru prima oara de la inaugurare, pianul C.Bechstein – B212 isi va indeplini menirea pe muzica enesciana.

Cei doi artisti au deja un nume facut in muzica romaneasca si internationala prin participarea la numeroase concursuri si obtinerea de distinctii.

Tot la Ateneu am descoperit muzica de pian si va spun de pe acum ca nu pot rata nici acest concert care se anunta a fi unul deosebit. Nici macar de curiozitate nu am cautat pe site-uri video cu aspecte din concerte asemanatoare ~pian la patru mâini~ si imi pastrez intreaga emotie pentru seara concertului. Consider ca atat tema si lucrarile pregatite cat si pretul accesibil sunt suficiente motive pentru ca sa fim cat mai multi in sala de spectacole.

Biletele se pot procura de la Agentia Ateneului la pretul de 15 lei, sau 10 lei pret redus.

pian