Altele

Educație în viitor ?

                 Campania Blogalinitiative presupune ca noi, bloggerii, să ne exprimăm punctul de vedere referitor la modul în care pe viitor va evolua educația în România ! În urmă cu două luni se lansa manualul “Lecția Verde – Creează-ți mediul”, inițiat de Holcim România, chiar în prezența ministrului Educației. Este motivul pentru care toată lumea vorbește acum de manuale digitale, de viitorul educației, de cât de important devine digitalul în viața micuților.
Eu prefer să mă gândesc la viitorul cel mai îndepărtat și prevăd că apariția manualului digital în scopul protejării mediului și naturii va fi o amintire hazlie în vremurile în care inteligența se va livra elevilor sub forma unui cip de memorie care va fi înlocuit cu altul mai complet și tot așa etapă cu etapă pentru a nu fi supus unui șoc informațional elevul.

                  Rămâne în sarcina cercetătorilor să rezolve modul de interacționare a creierului artificial cu cel natural și să găsească un mod prin care să evite robotizarea oamenilor preferabil fiind pentru viitor umanizarea roboților !