Altele

Educaţia va fi verde , dar va fi profitabilă ?

           O campanie inedită pe platforma blogalinitiative ne invită pe noi bloggerii să ne formulăm o părere vis -a- vis de viitorul învăţământului în minunata Românie !

            Se intenţionează ca prin legi să fie uşurat ghiozdanul elevului în sensul de a înlocui caietele şi manualele cu o simplă tabletă care mânuită corespunzător să îndeplinească toate misiunile rezervate „maculaturii ” !

            Consider că e o măsură benefică în condiţiile în care prin folosirea unui manual digital prima lecţie învăţată este aceea de protejare a mediului.

         La două luni de la lansarea manualului “Lecția Verde – Creează-ți mediul”, inițiat de Holcim România, chiar în prezența ministrului Educației, toată lumea vorbește acum de manuale digitale, de viitorul educației, de cât de important devine digitalul în viața micuților, însă eu consider că prea mult digital strică !

          Pentru că voi mai compune o postare am o întrebare : Aşa cum scrisorile de dragoste, de felicitare cu diferite ocazii – sarbatori- onomastică- evenimente importante în viaţă – au devenit mesaje pe facebook, scrisul de mână va deveni scris standardizat ?