Carte

Dragostea in vremea holerei !

             Gabriel Garcia Marquez  este un autor pe care abia acum l-am descoperit , citind un roman de dragoste , poate o dragoste cam ireala tinand cont de capacitatea ei de a rezista chiar si de la distanta atat de mult timp, respectiv Dragostea in vremea holerei ! Mi s-a părut o poveste frumoasa, captivantă si ca dovadă aș aduce argumentul că am citit romanul într-un timp scurt , căutându-mi mereu câteva minute să descopăr filă cu filă o dragoste totală, o dragoste care  din momentul în care s-a întipărit în conștiința lui Florentino Ariza , nu a mai dispărut ! Am descoperit initial un Florentino Ariza fermecator, un trubadur, un melancolic si un sentimental, dar cu cat înaintam autorul ne-a prezentat părțile urâte ale acestuia atât  aspectul fizic cât mai ales starea de decădere morală în care dragostea neîmplinită la timp l-a aruncat ajungând să fie cauza morții unei femei, violator și chiar pedofil.

           Femeia romanului Fermina Daza, uneori insuportabilă și cu o personalitate prea puternică este greu de caracterizat de mine deoarece nu am gasit motive să o plac , exceptând aspectul fizic dezvaluit de autor cu porția , exact cum se împarte tortul. Soțul ei, Juvenal Urbino, este de apreciat atât ca doctor cât și datorită numeroaselor proiecte pe care le are pentru a îmbunătăți viața semenilor săi, fapt pentru care am impresia că a fost protejat de autor și nu i-au fost reliefate decât prea puține acțiuni imorale : adulterul ( două ipostaze) și mușamalizarea afacerilor ilegale ale socrului său ( deci mușamalizarea e la modă oriunde sâc) !

            Rămâne alegerea fiecăruia dacă va dori să citească acest roman și nu am să vă spun dacă finalul e fericit sau nu , dacă dragostea învinge timpul însă rămân cu părerea de rău că romanului îi lipsesc dialogurile dintre personaje, acestea fiind povestite, e adevarat că în mod captivant, de către autor !

              Cei care vor decide să citească pot să-și verifice cunoștiințele ulterior !