Altele

Donează sânge !

            Blogal Initiative și Cineforum au lansat o campanie prin care bloggerii participanți să-și asume rolul unui om cu puteri supranaturale, un Ironblogger derivat al lui Ironman, dar cu aceleași puteri și tehnologii la dispoziție și să relateze alegând din mai multe cauze, una pentru care ar lupta până la îndeplinirea ei.
Eu m-am orientat fără pic de îndoială către cauza Sănătate . Am făcut această alegere nu pentru că aș fi vreun obsedat după sănătatea proprie, din contră despre mine chiar pot spune că nu sunt o persoană care se duce glonț la doctor sau la farmacie pentru orice strănut sau durereceea ce nu este neapărat greșit ținând cont de faptul că industria farmaceutică a devenit o industrie foarte consumată, iar puzderia de medicamente consumate cu pumnul și  comercializate la liber sau sub un control mai mult formal, poate duce la slăbirea sistemului imunitar al persoanelor care abuzează de medicamente și , de ce nu, la întărirea virușilor prin adaptarea la medicamente.

          Prin donarea de sânge se acordă un mare ajutor persoanelor care necesită acest lichid vital reușindu-se de multe ori salvarea nu doar a unei vieți ci chiar viețile a trei persoane deoarece din cantitatea de sânge donată o singură dată se pot extrage elementele care pot salva viețile a trei pacienți.

  • Celulele roșii (hematiile) – se pot păstra 35 zile și se folosesc în special la pacienții din sălile de operații și reanimare.
  • Trombocitele – se pot păstra maxim 5 zile și sunt de mare ajutor bolnavilor de cancer și leucemie.
  • Plasma – poate fi congelată și rezistă până la un an, este folosită în principal în tratamentele accidentaților și bolnavilor cu arsuri.

         Donarea de sânge este sigură și ușoară. Nu se pot contracta SIDA sau alte boli infecțioase în timpul donării. Se utilizează un ac steril și de unică folosință pentru fiecare donare. Donează sânge și vei putea salva pe cineva imediat sau cel târziu în 5 zile.

          Eu am devenit donator după ce am aflat toate amănuntele referitor la condiții de donare, la amănuntele activității de donare și la efectul donării de sânge asupra donatorului în principal de pe acest site Doneazasange.ro ( deși am studiat și alte materiale informative) și consider că e rândul meu să aduc o bucurie celor care administrează acest site, cu toate că nu-i cunosc personal și prin votul dvs. pentru cauza mea aici , să le trimitem  7 bilete la gala VIP a filmului Iron Man 3 !

 

           Țineți minte că pentru a salva vieți nu e nevoie să așteptăm necazul altora și să prelevăm pentru transplant diferite organe, pentru a salva vieți e suficient să donăm sânge fără să ne fie influențată negativ starea de sănătate!

                                                                                   

                                                                                        EU VOI DONA, DAR TU ?

Urmare a solicitării de sprijin venită din partea doneazasange.ro postez formularul 230 prin care se virează 2% din impozitul pe anul 2012 în conturile fundației pentru promovarea donării de sânge !