Altele, Din Focşani

Despre preoți, că e oameni și ei :D

Expunerea publică a persoanelor care de cele mai multe ori cu știință și voință totală ignoră orice reguli de bun simț a devenit un mod prin care cred că se poate face un pic de educație online. Site-uri precum ” ai parcat ca un bou” sau ”trafictube” pe lângă faptul că prezintă realitățile comportamentului antisocial al unor participanți la traficul rutier, pot fi chiar repere pentru noi site-uri de educare pe alte linii. Se pot deschide site-uri care să se bazeze pe expunerea comportamentului necivilizat al oamenilor pe stradă, în parcuri, în mijloacele de transport și așa mai departe tocmai pentru ca expunerea publică să fie un factor de civilizare a oamenilor.

Este adevărat că nu  sunt mulți cei care pot spune fără să mintă că NU au încălcat flagrant normele de comportament în societate sau în traficul rutier. Cu toate acestea, atunci când aceste norme sunt încălcate de persoane care au rol în educarea oamenilor ( cadre didactice ), în respectarea prevederilor legale ( polițiști, procurori, judecători, politicieni, ziariști )  sau se ocupă cu ”îndrumarea” oamenilor pe drumul adevărului consider că abaterile sunt mult mai grave.

Un astfel de exemplu mi-a fost dat să constat duminică 29.03.2015 la prima oră a dimineții când m-am lovit pe trotuar de o mașină parcată. Nu mi-a luat mult timp să recunosc mașina preotului Croitoru care slujește la ”biserica lui Drăgoi ” din Focșani Sud. Am realizat că preotul a venit la serviciu și nu a găsit loc pe aproape să parcheze, dar cred că nu ar fi fost ieșit de sub protecția Tatălui Ceresc dacă-și parca mașina într-un loc  și mod civilizat indiferent de distanța la care l-ar fi găsit. Mai mult decât atât, ajuns la biserică ar fi putut da cheile unui cunoscut pe care să-l trimită să elibereze trotuarul, dar nu a făcut acest lucru. Mașina a stat pe trotuar  până s-a terminat slujba  și a venit ”părintele”.

Părinte, care-i povața ? Ce să înțelegem noi, cei rătăciți din exemplul faptei dvs? Credeți că ar fi o greșeală dacă aș parca și eu exact în poarta bisericii într-o zi de duminică ?

P.S. Nu vreau să se  considere că am ceva cu preotul respectiv pentru că nu am avut decât 2 întâlniri normale și aș fi mai mulțumit dacă acest articol ar fi primit ca un semnal de conștientizare a tuturor cetățenilor indiferent de funcție- statut social cu privire la cultivarea în societate a respectului pentru semeni!

NU am mai văzut să fi încălcat altădată normele rutiere, dar e bine că preotul ne arată că e om și dumnealui 😀 , participant la trafic și lovit chiar și de lipsa locurilor de parcare !

Fără foto, nu se poate :

DSC_2084

DSC_2082DSC_2083