Altele

Ce-ti face inima ?

                         Despre sanatate oamenii obisnuiesc sa vorbeasca abia atunci cand se intampla sa aiba o cunostiinta care a descoperit ca sufera de vreo boalaem sau cand ei insisi sunt diagnosticati. Totusi mereu cand participa la discutii pe teme de sanatate, oamenii isi promit ca vor pune pe primul loc sanatatea incepand cu investigatii preventive, alimentatie, protejarea de factori externi daunatori starii de sanatate insa toate aceste promisiuni tin maxim 5 zile si nu sunt puse in practica de cele mai multe ori. Starea de sanatate a familiei mele este in linii mari buna si se datoreaza faptului ca avem grija la alimentatie dar si faptului ca evitam pe cat posibil interactiunea cu factori nocivi, insa problemele de sanatate care au un caracter genetic isi fac aparitia indiferent de masurile preventive. In familia mea am depistat 2 tipuri de astfel de boli mostenite si anume vederea slaba si probleme de natura cardiaca fapt care ne-a cam pus pe ganduri. Vederea se repara usor cu ochelari, mai ales ca persoana care trebuie sa-i poarte percepe imediat schimbarea in bine , dar problemele de natura cardiaca sunt mai greu de rezolvat deoarece implica mai multe analize .

                         Pentru a mentine starea de sanatate la un nivel bun din punct de vedere cardio in familia mea nu se fumeaza, nu se consuma cafea- nes, iar bauturile alcoolice sunt consumate cu atentie si numai de mine 😀 . De asemenea incercam sa facem miscare cat mai multa, dar ritmul vietii precum si lejeritatea duc la neglijarea acestui aspect.

           Cautand pe internet o clinica specializata in diagnosticarea si tratarea bolilor de natura cardiologica precum si in chirurgie cardiovasculara, am descoperit la Brasov  Spitalul CLINICCO despre care se spune ca este cel mai bun spital de profil din Romania avand angajati cu experienta si asigurand gratuit urgentele cardiologice din Brasov si Covasna fapt pentru care sigur in luna septembrie 2013 ma voi prezenta pentru un consult. Am fost placut impresionat de vastitatea de servicii pe care le ofera acest spital si chiar sunt convins ca acolo voi gasi raspunsuri pe care pana acum nu le-am gasit.

                     Pentru voi, cei care ma cititi am cateva sfaturi utile in protejarea starii de sanatate din punctul de vedere cardio mai ales acum ca este vara si se inregistreaza temperaturi ridicate : evitati exercitiile fizice in aer liber in bataia directa a soarelui, – consumati cat mai multe lichide, – nu iesiti din casa atunci cand este foarte cald, – purtati haine lejere, – evitati consumul de cafea si alcool. In cazul in care aveti nevoie deja de o consultatie cardio sau daca va fi nevoie pe viitor de asa ceva, nu uitati de Spitalul CLINICCO din Brasov mai ales ca Romania se situeaza pe locul 1 in Europa  in clasamentul frecventei  bolilor cardiovasculare, iar acest lucru trebuie sa ne puna pe ganduri pe toti si sa ne facem macar o consultatie preventiva.

               Spectrul larg al afectiunilor care isi gasesc leacul la acest spital, faptul ca sectia de chirurgie cardiovasculara a efectuat prima operatie pe cord deschis de la Brasov ,  ma determina sa-mi doresc cat mai multe puncte de lucru in tara.

                      E bine sa constientizam ca de noi depinde cat de mult vom trai si sa adoptam un stil de viata sanatos dublat de o continua preocupare pentru verificarea starii de sanatate.