Altele, Legea

Ce este nationalismul ?

Au trecut 2 zile de la meciul de fotbal Romania – Ungaria, meci care a fost ocazia expunerii sustinerii unor cauze nationale. Pe de o parte suporterii nationalei Ungariei, veniti din tara lor la care s-au anexat ( sa spunem asa ) suporteri unguri domiciliati in Romania in zonele Harghita- Covasna, iar de cealalta parte cativa suporteri bucuresteni ai unor echipe de club din capitala.  Daca despre cei unguri banuiesc ca au fost sustinuti financiar, inraiti si trimisi intentionat pentru a face tambalau de catre UDMR tocmai pentru a striga in gura mare dorinta de autonomie locala a pretinsului teritoriu locuit de cetateni de etnie maghiara, despre suporterii bucuresteni pot spune ca au fost niste indivizi care vazand ca Jandarmeria Romana platita sa mentina linistea cetatenilor actioneaza doar in functie de comenzile superiorilor dovedindu-se depasita in unele cazuri, au considerat ca e cazul sa ia fraiele si sa aduca la tacere cei peste 1000 de suporteri unguri galagiosi.

Niciuna din tabere nu face mai mult decat un razboi de tipete si urlete ieftine si consider ca in cazul unui conflict armat adevarat membrii acestor tabere ar fugi rapid infricosati. E mult mai usor sa tipi, sa urli si sa jignesti decat sa-ti pui pieptul in fata unor proiectile capabile sa-ti intrerupa firul vietii. Consider ca ar fi trebuit inca de la inceput ca suporterii unguri care au provocat acte de dezordine in centrul vechi al capitalei si in Gara Bucuresti sa fi fost dusi direct la groapa de gunoi de la Glina si paziti ca animalele pana la limpezirea mintii ( daca exista in mod real un astfel de termen). Astfel galeriile bucurestenilor nu ar fi incercat sa-i prinda pe unguri pentru o confruntare fizica cu toate ca nu era indatorirea lor de a face acest lucru.

Astept cu mare interes rezultatele anchetelor in desfasurare :d si cred ca nu poate fi greu sa fie identificati instigatorii – suporterii cei mai violenti  deoarece sunt cativa pe care i-am vazut in fruntea galeriilor din momentul coborarii din tren la Gara de Nord – la confruntarea de pe stadion cu fortele de ordine si ulterior la iesirea din stadion. Aici tin sa mentionez un suporter ungur bine cladit- tuns scurt- cu barba- cu burta dar si fizic impunator- dezbracat pana in brau- sigur il stiti !

Romania este stat UNITAR si cine nu e de acord poate sa plece !