Altele

Carmen Hărău a investit pentru sănătatea și viața hunedorenilor 1,3 milioane de euro

În ziua de 16.05.2014 aflat la #vizitainhd am participat la inaugurarea H Medical Clinic – Imagistică Medicală, o clinică deschisă într-o aripă modernizată a Spitalului  ,,Dr. Alexandru Simionescu,, din Hunedoara prin investiția doamnei Carmen Hărău, investiție de 1, 3 milioane de euro bani proveniți din profitul reinvestit din ProSERV S.A., o societate care se ocupă cu serviciile de salubritate din municipiul Hunedoara, deținută de familia Hărău.

H Medical Clinic

Nu credeam că o vizită la o clinică medicală poate fi atât de marcantă, dar eu chiar am fost impresionat de rezultatul investiției întrucât într-un film de prezentare am putut vedea și starea de degradare în care a fost preluat spațiul în care acum funcționează H Medical Clinic. În ceea ce privește aparatura din dotarea clinicii am aflat că toată este produsă în anul 2014 și înglobează cele mai recente descoperiri în domeniu nefiind nicio diferență între dotarea acestei clinici și dotarea oricărei alte clinici de profil din Europa.

Făcând turul clinicii în compania doamnei doctor rezident- în scurt timp cu propria parafă -succes- Catrina Lup Hărău am vizitat pentru început cabinetul de ECOGRAFIE

d-na Hărău ne prezintă ecograful

dotat cu aparat ecograf multidisciplinar Philips destinat efectuării ecografiilor 2D/3D/4D, ecografie Doppler și cardio-vasculară. Ecograful este aparatul care prin ultrasonografie poate efectua investigații și furniza mai multe date doctorului pentru stabilirea diagnosticului exact privind afecțiuni ale  aparatului cardio -vascular, abdomenului, afecțiuni ginecologice, urologice, senologice, endocrinologice, musculo-scheletale, neurologice sau materno-fetale.

A urmat vizita într-un cabinet despre a cărui obiect de activitate și aparatură chiar nu mai auzisem până atunci, OSTEODENSITOMETRIE DXA –

DEXA

care foloseşte radiația X pentru determinarea densităţii şi a rezistenţei osoase, prin măsurarea gradului de absorbţie a radiaţiei emise RX şi dispersia acesteia pe segmentul examinat. Este cea mai folosit metodă de diagnostic în osteoporoză și consider că sunt chiar impresionante performanțele aparaturii medicale actuale, motiv de încredere pentru pacienții încercați negativ de soartă.

Vârful investiției este aparatul RMN – primul aparat RMN din orașul Hunedoara, aparat care va fi de un real folos bolnavilor din Hunedoara și localitățile din zonă întrucât îi va scuti de un drum lung către orașe cu aparatură RMN, drum incompatibil cu afecțiunile lor. Scanarea RMN este aplicabilă pentru toate organele corpului omenesc, constituind metoda determinantă pentru depistarea afecțiunilor sistemului nervos, musculo-scheletal, respirator, genital și circulator. Investigațiile prin rezonanță magnetică Nucleară ( RMN ) sunt sunt minim invazive, atraumatice și neiradiante oferind în schimb cele mai complete date  de precizie milimetrică necesare cadrelor medicale pentru stabilirea unor diagnostice exacte.

H Medical Clinic este un exemplu de implicare pozitivă  în viața comunității și apreciez faptul că doamna Carmen Hărău în loc să cheltuie banii din profitul firmei sale  ProSERV pe plimbari sau achiziții de lux, mașini, iacht-uri a ales să investească pentru a ajuta comunitatea hunedoreană din care face parte, să ofere șanse mai multe bolnavilor în lupta cu bolile și să ofere locuri de muncă unor cadre medicale încântate să folosească tehnicile și aparaturile cele mai dezvoltate știut fiind faptul că medicina cu stetoscopul este depășită și insuficientă.

Sunt convins că pasiunea  și înflăcărarea doamnei Catrina Lup Hărău constatate de mine cu ocazia prezentării pe care a făcut-o clinicii vor fi puse necondiționat în slujba paciențilot de la H Medical Clinic, mai ales că H vine de la Hunedoara și se adreseaza deopotrivă cetățenilor județului cât și oamenilor din întreaga țară care vor să facă investigații cu aparatură de ultimă generație.

Am aflat că programări se pot face la numărul de telefon 0354-800.081; 0354-800-082 sau prin e-mail la programari@hclinic.ro.  , iar clinica mai are un site, aflat acum în mentenață, unde se vor găsi informații mai complete  hclinic.ro, momentan în lucru.

RMN

în față la H Medical Clinic
Spitalului “Dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara