Altele

Analize degeaba !

                  Ajuns din nou la un laborator pentru analizarea unor probe în vederea stabilirii stării de sănătate am  întâlnit aceeaşi bătaie de joc la adresa pacienţilor !

                  Oameni veniţi de la zeci de km de Focşani, obosiţi de drum dar şi de anii purtaţi, devin mâhniţi la auzul sumei pe care o vor plăti pentru analize, dar scot borcane în care acasă au avut iniţial  muştar, bulion, hrean, muraturi etc şi le oferă asistentei pentru a fi analizate şi pentru a afla şi ei ce fel de afecţiune au :

              – Păi nu se poate , zice asistenta, borcanul nu este steril ! Poftim , vărsaţi în acest recipient, şi le înmânează borcănaş steril !

               Ies bieţii oameni afară, după clădire, sau intră în toalete şi mută urina în borcanul steril cum au fost îndrumaţi după care se întorc la ghişeu unde lasă proba devenită acum sterilă !

                 Chiar aş fi curios să văd ce fel de formulare există în astfel de analize ! Oare se precizează că urina conţine cantitate mare de alcool ,dar care s-ar putea datora muştarului sau hreanului cu oţet care a fost iniţial în borcanul din care proba a fost pusă în vasul steril ? Ce rost mai are condiţia recoltării probei dis de dimineaţă, la prima urinare pe nemâncate şi nebăute ?

                     Eu înţeleg că trăim în societate capitalistă şi că toţi se zbat pentru banii care le vor intra în proprietate, dar să-ţi baţi joc de analizele unui om care nu ştie diferenţa dintre un borcan folosit în propria gospodărie şi un recipient steril e chiar inuman !