Altele

Alegeri pentru Europa!

                                                  Anul viitor este un an electoral special deoarece romanii vor participa la mai multe alegeri. Este stiut faptul ca scarbiti de clasa politica rezultata in acesti ultimi 23 de ani romanii au tendinta de a nu mai participa la acest proces de vot. Nu este o situatie specifica tarii noastre pentru ca se regaseste la nivelul tuturor tarilor europene. Cetatenii pe fondul lipsurilor provocate de criza economica refuza sa faca uz de drepturile lor garantate de constitutie.
La nivelul tarii noastre tendinta de absenteism s-a facut remarcata cu ocazia referendumului pentru demiterea presedintelui tarii si cu ocazia alegerilor parlamentare iar eu pot presupune ca aceasta rata de absenteism va creste cu ocazia alegerilor din anul 2014 cand romanii vor fi chemati sa-si aleaga reprezentantii in cadrul institutiilor europene, Parlamentul European dar si presedintele tarii. Astfel ca între 22-25 mai, marcam trecerea celor 5 ani de la ultimul proces de votare pentru alegerile europarlamentare printr-un nou proces electoral putand alege la fel ca orice alt european prin vot direct reprezentanții în Parlamentul European, insarcinati cu apararea intereselor în luar a deciziilor la nivel european. Pentru ca sa castige cei mai reprezentativi reprezentanti 😀 este obligatoriu ca cetatenii sa participe in procent cat mai mare la alegeri.
Nici eu nu sunt multumit de modul in care este condusa tara si nici de modul in care imi sunt reprezentate interesele la nivel european, dar pot spune ca SIGUR voi fi prezent la vot chiar si daca numai pentru a nu vota altul in locul meu, eu fiind total dezamagit de oferta partidelor politice.
Pentru a vedea si omul de rand ce se petrece la Parlamentul European exista un concurs care are ca premii mai mult decat atragatoare la care este asteptat oricine sa participe, regulamentul fiind disponibil aici !
Pentru concursul Blogger European