Altele, Legea

Ai fost la ROSIA MONTANA ?

                               Este un curent al acestor zile datul cu parerea referitor la chestiuni ce tin mai mult de stat ca unitate administrativa in totalitatea lui si nu tin de interese personale. Cu toate acestea multi se erijeaza in rolul capitanului Planet din celebrul desen animat si incearca sa scape de la pieire mediul inconjurator din zona Rosia Montana cu strigate si tipete de parca ar ajuta la ceva.
Eu nu m-am informat suficient de mult cu privire la impactul pe care exploatarea pe baza de cianuri o are asupra mediului si nu voi emite nicio parere pozitiva sau negativa, insa consider ca doar locuitorii din zona au dreptul sa incline balanta nehotararii si nu cei din Bucuresti, Galati, Constanta, etc pentru ca ei vor fi direct afectati atat de neinceperea exploatarii cat si de inceperea exploatarii si eventuala existenta a lacurilor de cianuri.
Un amic din blogosfera a facut o excursie pana la Rosia Montana pentru o mai buna documentare si a realizat un articol care mi-a placut foarte mult. Eu as obliga pe toti cei care ingroasa numarul manifestantilor anti exploatare sa se duca la Rosia Montana.
Iata si articolul despre care va vorbeam, iar eu pentru a-mi exprima pozitia aleg acest citat in care ma regasesc : ” Ce ne facem însă dacă sutele de milioane de euro care vor merge ca despăgubi către RMGC vor fi tăiaţi de la educaţie şi copiii vor creşte mai needucaţi, mai tembeli şi vor vinde aurul la chinezi iar nepoţii vor avea pe lângă un lac de cianură cu diguri chinezeşti şi nişte părinţi tembeli?” – mentiunea ca se vorbeste deja de 2 miliarde de euro !

De fapt : CÂT COSTĂ AURUL ?