De râs

A revenit popa…..

Mai deunăzi relatam vizita furtunoasă a popii care mă ” arondează” ! iată că a venit şi cu „boboteaza” dar nu am mai fost luat prin surprindere pentru că vecina de la et.2 a sunat şi m-a prevenit, având astfel 6 apt. avantaj eu.

Bineînţeles că popa tot buluc a intrat, dar eu îl aşteptam şi cât s-a învârtit dând sfanta cruce la sărutat s-a întors  şi după o mică îmbulzeală la uşă cu soţia mea am înţeles că aceasta îi plasase cei 5 lei , după care am ieşit în uşă să-l conduc.

În timp ce cobora pe scări, preotul m-a întrebat de contribuţie şi i-am spus că o plătisem la vizita precedentă ( lucru ce era adevărat).  Răspunsul  nu ia fost pe plac, a mai zis ceva de nişte bani, a intrat în vorbă şi un moş care-l însoţea şi nu mai înţelegeam ce spune  fapt pentru care am salutat şi am intrat în casă.

Abia atunci am văzut că banii pregătiţi pentru popă, cei 5 lei, se aflau tot pe măsuţă, Iuliana crezând că-i voi da eu preotului !

Nu a fost nimic intenţionat, nu am vrut să-i dau „ţeapă” popii, dar cred că aceasta este pedeapsa pe care superiorul său i-a aplicat-o!

Ce-o fi în mintea popii că i-am „stricat mâna” ???