Altele

3M ne aduce produse și servicii inovatoare !

         ”3M” este compania de tehnologii diversificate care oferă în permanență clienților săi produse și servicii inovatoare” , această descrietre a companiei mi-a atras atenția și am început să navighez pe site-ul companiei ocazie care m-a conștientizat de vastitatea activității companiei, aceasta oferind produse și servicii pentru domenii diversificate de activitate, de la produse de birotică și papetărie până la produse folosite în industria auto, navală și aeronautică. Pentru că produsele comercializate de 3M sunt rezultatul muncii unor oameni inteligenţi, preocupaţi de binele semenilor şi uneori , din păcate prea puţin cunoscuţi, 3M a realizat PR3MIAZĂ INOVAŢIA o modaliatate de mediatizare, promovare și de  sprijin acordat inventicii românești ca un semn de recunoaştere pentru aportul inventatorilor la uşurarea traiului nostru !

              Acest site este folositor şi recomand oricui să-l acceseze şi să afle ceea ce sigur nu ştia. De exemplu eu nu ştiam că există ,,un senzor care determina existenta cancerului in corpul uman, la nivel molecular, direct din sange, oferind rezultatul in mai putin de 6 minute“ iar acesta este inventat de către românca Raluca Ioana van Staden iar aceasta a primit anul acesta în cadrul Salonului Internaţional de Invenţii de la Geneva, Trofeul de Aur al Organizaţiei Mondiale pentru Proprietate Intelectuală pentru cea mai bună femeie inventator.  Inventia se referă la un procedeu de obţinere a unei noi clase de senzori – DOT senzori, care sunt utilizaţi cu succes în analiza farmaceutică şi clinică – contribuind la diagnosticarea corectă a pacienţilor pe baza enantiomerilor determinate în fluide biologice în câteva minute. De asemenea nu ştiam nici că este din Campulung şi locuieşte în România cu toate că s-a căsătorit la Pretoria cu cercetătorul sud-african Jakobus Frederick van Staden.

                La data de 22. mai . 2013,  Universitatea Tehnică din Cluj, str. Gheorghe Baritiu, nr.25, sala Facultății de Construcții, Amfiteatrul A2, de la ora 12 va găzdui primul eveniment organizat în Universităţi urmând alte patru la Iași, Timișoara, Brașov și București ! Prin aceste evenimente se urmăreşte dialogul dintre studenţi şi inventatori, schimbul de idei , păreri şi chiar o eventuală colaborare pentru noi invenţii ori îmbunătăţirea celor existente!