Carte

11 minute – Paulo Coelho!

                       Nu citisem nimic din opera acestui scriitor contemporan si am aflat ca acest roman este comentat, apreciat, controversat si m-am decis sa-l lecturez tocmai pentru ca dezbate subiectul dragostei- subiectul cautat de mine in alegerea cartilor de lecturat.

sursa : arta-feminitatii

                         11 minute – titlul reprezinta concluzia pe care a tras-o Maria, femeia  prostituata  timp de 1 an in Geneva desi plecase din Brazilia cu gandul la faima si celebritate prin actorie sau alte activitati artistice. Asadar ea a stabilit ca 11 minute de sex efectiv fac lumea sa se invarta si nu justifica atatea zbateri si controverse. Cu toate acestea Maria descopera iubirea si dragostea adevarata la un barbat realizat din punct de vedere profesional si material deoarece este un pictor renumit in cautarea pasiunii care sa-l scoata din plictiseala vietii traita fara limite si aflata la un moment de saturatie. Privit mai in adanc, romanul dezbate tema auto cunoasterii, auto descoperirii, o calatorie spirituala a Mariei. Cartea este antrenanta ca lectura si nu te lasa pana nu o termini de citit fiind bine structurata si pastrand mereu emotia actiunii personajelor. Finalul este greu de intuit si nu o sa va spun daca e unul fericit specific filmelor de dragoste sau unul tragic pentru povestea de dragoste. Ca urmare a lecturii pot spune ca recomand oricui este interesat de acest subiect sa-si rezerve cateva ore pentru ca nu va avea de pierdut, iar unele zbateri interioare ale personajelor pot avea puncte comune cu zbaterile noastre fapt pentru care e posibil ca fiecare sa gaseasca un raspuns la ceva ce-l interesaza !

                        Nu as recomanda cartea celor cu varsta de pana in 14 ani si chiar as vrea sa cred ca la biblioteca acest aspect este avut in vedere de catre angajati. Spun asta judecand decent si nu pentru ca m-as fi rusinat de ceea ce am citit in roman cu toate ca sincer vorbind pasajele de sexualitate explicita au fost cele mai „explicite” din cate am citit eu in carti. Poate e vina mea ca nu-s destul de citit, dar mentin ce am spus ! 😀

                              Pentru ca e prima carte pe care am citit-o de Paulo Coelho sigur voi mai lectura carti din opera acestuia cu atat mai mult cu cat in zilele noastre cartile lui au mare cautare fiind publicate in zeci de milioane de exeplare. Imi propun pentru viitor cea mai recenta carte a lui,  Adulterul !

4/ 2014