Din Focşani

Sa ne deplasam purtati de roti nepoluante


Saptamana Europeana a Mobilitatii este ocazia perfecta pentru o noua intalnire a iubitorilor de miscare – posesori de bicicleta din Focsani si alte localitati din judet deoarece invitatia de a participa este publica iar scopul este strangerea unui numar cat mai mare de participanti pentru a dovedi ca miscarea nu este indiferenta vrancenilor.

„Asociaţia pentru Dezvoltare Durabilă „FOCUL VIU” si Asociaţia Sportivă „VELOPOWER” ,organizaţii non-profit, apolitice, cu sediul în oraşul Focşani, având ca scopuri comune dezvoltarea durabilă, implicarea tineretului în dezvoltarea societăţii civile şi protecţia mediului prin schimbarea atitudinilor faţă de acesta, organizează în data de 20 septembrie 2013, un eveniment ciclist.
Traseul: Piaţa Unirii, Bulevardul Gării, Gara Focşani, Catedrala Cuv. Parascheva, Bulevardul Independenţei, Obor, Spital, Teatru Gh.Pastia, Piaţa Unirii.
Dorim prin exemplul nostru să arătăm că există alternative de mobilitate urbană prin folosirea bicicleteor, a mijloacele de transport în comun sau mersul pe jos.
Menţionăm că aceasta acţiune nu este finanţată sau susţinută financiar, ea bazându-se pe implicarea voluntară a membrilor celor două asociaţii şi a populaţiei Municipiului Focşani.
Copii cu vârsta sub 14 ani trebuie sa fie insoţiţi de un adult.”

Acesta este mesajul organizatorilor si imi doresc foarte mult ca evenimentul sa se bucure de participarea unui numar mare de persoane pentru a transmite cat mai bine mesajul acestei alternative de deplasare. Personal prin aplicatia Facebook i-am trimis o invitatie si domnului Tudorel Trofin, cel mai vizibil viceprimar al municipiului, stiindu-l nelipsit si chiar sustinator al unor asemenea proiecte cu toate ca dupa umila mea parere dumnealui a aflat de eveniment inaintea mea 😀 !

Conditiile ar fi prielnice pentru a solicita autoritatilor sa acorde mai multa atentie acestor participanti la trafic si sa realizeze piste PRACTICABILE pentru biciclete dar sper sa nu insistam prea mult pe acest gen de neajunsuri deoarece oricum nu s-ar rezolva nimic pe loc.

Eu am totusi o alta problema, faptul ca intre intersectiile de la BIG si centru- Ceasul Rau este interzis accesul pe carosabil pentru biciclisti prin semne rutiere iar pe trotuare oricum este interzis si piste chiar nu sunt in zona. Consider ca Focsaniul este printre putinele orase din Romania – poate singurul care ingradeste circulatia biciclistilor in centru civic cu toate ca deschidere din partea autoritatilor locale exista in sensul ca la sfarsit de saptamana exact aceasta portiune a orasului este inchisa circulatiei autovehiculelor si transformata in loc de plimbare pentru focsaneni practicanti de sport .

“Săptămana Mobilităţii”, este un eveniment în cadrul căruia in intreaga Europa,cetăţenii sunt invitaţi să se implice în activităţi concentrate pe mişcarea în aer liber, cu mijloace de transport nepoluante.

Sa ne vedem in Piata Unirii in jurul orelor 16:30 – 17:00!