Din Focşani

Să-mi cumpăr remocă ???

Am o întrebare pentru administrația Mun. Focșani și sper că mi se va răspunde întrucât întrebarea e simplă și e cuprinsă în titlul postării. Zona de Sud a municipiului Focșani a fost cuprinsă într-un proiect de modernizare cu finanțare europeană, dar problema pe care o ridic este aceea a dispariției tomberoanelor de colectare selectivă, tomberoane pe care eu le-am promovat și pentru folosirea cărora am militat certându-mă cu vecinii de pe scară și de la alte blocuri din cartier.

Nu cred că modernizarea include eliminarea tomberoanelor care colectau separat  deșeuri din sticla, hârtie, plastic- metal fapt pentru care solicit Primăriei Focșani să ia măsuri uurgente de rementare a acelor tomberoane care au fost luate de pe str. Aleea 1 iunie ( erau 3 pe colț la Grădinița 10 și 3 în capatul străzii la CEC- LOTO ) și poate și de pe alte străzii.

Salut cu toate convingerea inaugurarea automatului de reciclare a deșeurilor din parcarea Carrefour  și ideea de a fi plătite deșeurile depuse, dar trebuie să declar public faptul că prefer să le arunc așa bucată cu bucată la tomberoanele administrate de o societate specializată fără să iau bani întrucât nu am unde să le depozitez până fac o plimbare specială de livrare a deșeurilor la Carrefour.

Prin urmare, domnule Bacinschi- primar al acestui Municipiu capitală de provincie europeană, cu toate că aveți pe agenda de lucru mai multe activități poate unele mai urgente ( dar nu e vina mea că aveți restanțe ), vă rog să faceți demersurile necesare montării acelor tomberoane întrucât noi, focșanenii cu simț civic chiar nu avem bani să ne cumpărăm remorci să plimbăm deșeurile reciclabile ! Un argument în plus ar fi acela că prin selectarea colectivă tomberoanele de gunoi menajer nu se vor mai umple așa de repede și se poate face o anumită economie dacă nu în ceea ce privește frecvența transporturilor, sigur în privința adunării gunoaielor care cad din tomberoanele pline la refuz și trase pe spațiile verzi de câinii comunitari pe care tot dvs. trebuie să-i mai strângeți !

 Cu stimă,

Vali Crintea – focșănean parvenit, cu idei moderne și dorințe europene 😀 !